La Fundació Tutelar l'Esguard integra Osonament i FADO al seu patronat

El conseller de Justícia, Carles Mundó, presideix l'acte de presentació de la nova etapa de la fundació

Redacció
01 de març del 2017

Les diferents formacions que integren la Fundació Tutelar l'Esguard Foto: Consell Comarcal d'Osona


La Fundació Tutelar l'Esguard va presentar la nova etapa amb la incorporació de la Fundació Assistencial d'Osona (FADO) i Osonament al seu patronat. Així doncs, en aquesta nova etapa s'atendrà a persones amb malalties mentals, persones amb discapacitat intel·lectual i a persones grans. Tal com va apuntar el president del Consell Comarcal, Joan Roca, en la seva intervenció inicial, "la nova etapa de la Fundació és un referent d'àmbit comarcal, on la proximitat i el coneixement del territori i de les persones és fonamental per garantir i protegir els drets de tothom per igual".

Per la seva banda, Jordi Roca, director general de FADO va explicar que la seva fundació va néixer amb visió de territori, per oferir serveis de proximitat i que la qüestió de les tuteles era un fet que preocupava des de feia temps perquè hi ha una necessitat creixent. Per aquest motiu, Roca va explicar que des de la fundació que representa van començar a col·laborar amb la Fundació Tutelar L'Esguard. "Esperem fer un bon servei a la població", va destacar.

D'altra banda, Mercè Generó, gerent d'Osonament, va remarcar que era un dia molt important perquè hi havia la necessitat de millorar les tuteles de les persones, però que no ho podien fer sols a nivell comarcal. Per aquest motiu, Generó va recalcar la importància que "Osona tingui una sola entitat de tuteles per als tres col·lectius que d'ara endavant s'atendrà", perquè és una manera de treballar tots junts. A més, va afegir que les persones seran ateses amb proximitat i podran gaudir dels serveis des de casa.

En la presentació també hi van intervenir el conseller de Justícia, Carles Mundó, que va remarcar que aquesta col·laboració entre les institucions és el resultat d'un llarg camí que ha pogut donar resposta a les necessitats dels ciutadans, amb un model reconegut, valorat i identificat.

Va afegir que aquesta fundació ha de servir perquè la societat civil i les institucions puguin ajudar a les persones que ho necessiten. Mundó va destacar que sota el paraigua de L'Esguard, es faran les accions pertinents per atendre les necessitats dels col·lectius susceptibles de tutela.
 

Una infermera pren la pressió a una de les clientes de la FADO. Foto: ACN Martí M.