Clàudia Galicia, campiona del Món d'Esquí de Muntanya en Sprint

Oriol Cardona aconsegueix la tercera posició al podi masculí | Galicia supera Forsberg per dècimes de diferència

Redacció
28 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:11h

Clàudia Galicia creuant la meta dècimes per sobre d'Emelie Forsberg Foto: ISMF Press Office


La catalana Clàudia Galicia ha aconseguit el primer or català al Campionat del Món d'Esquí de Muntanya que s'ha celebrat a Itàlia, organitzat per la International Ski Mountaineering Federation (ISMF). Després de proclamar-se subcampiona per equips, conjuntament amb Mireia Miró, Galicia ha aconseguit el primer lloc en Sprint per sobre de la sueca Emelie Forsberg i de la francesa Marianne Fatton.

D'aquesta manera, l'esportista pren el relleu de la seva compatriota, la també catalana Laura Orgué, que ostentava el primer lloc al podi des del 2015, quan es va realitzar l'últim Mundial, i que en aquesta ocasió no ha pogut competir per problemes de salut. 

La competició, però, ha estat intensa i molt ajustada, sobretot al final, ja que Forsberg i Galicia han arribat gairebé iguals a la meta. En aquest punt, però, la catalana ha acabat de forçar les cames, aconseguint la primera posició, per dècimes de diferència. 

En homes, el català Oriol Cardona també ha fet un molt bon paper, aconseguint pujar al podi en tercera posició, per sota del suís Iwan Arnold i de l'alemany Anton Palzer.