La tipografia VICCC ja es pot descarregar de forma gratuïta

La proposta tipogràfica, creada per 43 persones del món de l'art i la cultura, inclou per primera vegada la "l·l" com a caràcter únic i substitueix la "ñ" dels teclats convencionals

Totes les lletres i números de la nova tipografia.
Totes les lletres i números de la nova tipografia. | Ajuntament de Vic
Redacció
24 de febrer del 2017

La nova tipografia substitueix la 'ñ' per la 'l·l', al teclat Foto: Ajuntament de Vic


La nova tipografia VICCC ha estat originada per 43 persones del món de l'art i la cultura, que han participat al llarg de la programació de VICCC 2016, i cadascuna ha creat un caràcter que posteriorment s'ha digitalitzat en un arxiu true type per poder-lo fer servir en un dispositiu digital.

Aquesta tipografia és genuïnament catalana, ja que per primera vegada la ela geminada està dissenyada com a un sol caràcter i no com la suma de tres. Així, a tecla dels ordinadors i dispositius que correspon a la lletra "ñ" passa a ser automàticament una "l·l" sense haver-la d'escriure en tres passos.

A l'exposició "VICCC – Panoràmica" que es pot veure al Museu de l'Art de la Pell de la ciutat fins al proper 26 de març, s'exposa aquesta nou tipus de lletra i algunes de les peces originals que han creat escultors, pintors, grafiters, escriptors, poetes, actors, dissenyadors, artistes visuals, músics, arquitectes, fotògrafs i il·lustradors. És en aquesta mateixa mostra on tots els visitants poden escriure els seus comentaris amb la nova tipografia VICCC al llibre de visites digital.
 

Descarrega aquesta proposta tipogràfica

Totes les lletres i números de la nova tipografia. Foto: Ajuntament de Vic

Arxivat a