El Dijous Llarder a la plaça de Vic, una oda al porc

Enguany, el col·lectiu Osona Cuina recupera el tradicional sopar, que ja s'havia fet en edicions anteriors

El porc rostit és el producte estrella de la jornada
El porc rostit és el producte estrella de la jornada | Adrià Costa
23 de febrer del 2017
Actualitzat el 24 de febrer a les 8:30h
Entrepans de porc rostit, de botifarra, de cansalada, de botifarra negra... són alguns dels productes que es poden degustar aquest dijous a la plaça Major de Vic. Sense cap mena de dubte, el porc és el producte estrella de la comarca d'Osona i el Dijous Llarder, és una oda a aquest animal.

Com cada any, l'encarregat d'organitzar aquesta festa tan representativa del territori ha estat el col·lectiu Osona Cuina, que està format per dinou restaurants, tres dels quals tenen estrella Michelin: Les Magnòlies, La Fonda Sala i Can Jubany.

El plat estrella és el de porc rostit, que va donar voltes durant tota la nit de dimecres i gairebé tot el matí de dijous. El Dijous Llarder va omplir la plaça de Vic. L'any passat l'organització va vendre al voltant de 2.700 entrepans, enguany la previsió era més alta, però la xifra ha baixat lleugerament. Tot i així, s'ha vist compensada pel sopar, que enguany Osona Cuina va recuperar.

Es recupera el tradicional sopar

Enguany, Osona Cuina va allargar els horaris i va recuperar el sopar, que ja s'havia fet en edicions anteriors. Pel col·lectiu és tota una aposta, ja que hi han destinat gran part dels seus fons. Tot i així, volien recuperar la tradició. Aquest àpat està basat en tapes gastronòmiques que van elaborar els mateixos cuiners amb propostes tant dolces com salades, però totes basades en el producte estrella de la jornada: el porc.
 

Nandu Jubany rodant el porc per rostir-lo. Foto: Adrià Costa


S'hi podia trobar des de costella lacada amb mel i carbassa al romaní; unes crestes de porc amb curri i poma; o una pannacotta de llet d'ovella, greixons, salsa de maduixots i gerds. Aquestes són algunes de les més de 15 propostes que es podran degustar. A més, durant el sopar també es va poder gaudir de música en directe i es va comptar amb una gran carpa climatitzada, acondicionada per passar una gran vetllada.

A més, durant el sopar es van degustar els vins i caves de la marca Parxet, nou patrocinador del col·lectiu; així com els productes d'Osona Terra, col·lectiu osonenc de productors. En aquesta edició també hi col·labora La Selecta, empresa manlleuenca de distribució gastronòmica, com també, Gros Mercat, Ajuntament de Vic i Dielta.

Els restaurants participants són: Arka, Ca l'Ignasi, Cal Jutge, Ca l'U, Can Jubany, DO Vic, El Barecu, El Gravat, Fonda Sala, La Ferreria, Les Magnòlies, L'Antiga Fonda, L'Estanyol, Mas Albereda, Torres Petit, i Tresona XXI. L'esdeveniment compta amb el suport i col·laboració d'Estrella Damm, així com la reconeguda marca del sector carni Ral d'Avinyó i l'Escola d'Hostaleria d'Osona.
 

La jornada ha començat de bon matí. Foto: Adrià Costa

Arxivat a