La 5a Fira de Biomassa de Catalunya, a punt

La mostra amplia l'oferta expositiva amb altres tipus de biomassa i incorpora uns premis del sector

Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat el 23 de febrer a les 9:29h
Fira de la Biomassa, comença aquest dijous.
Fira de la Biomassa, comença aquest dijous. | Adrià Costa
La 5a Fira de Biomassa de Catalunya torna a Vic a partir d'aquest dijous, 23 de febrer i fins al 25 al recinte firal El Sucre de Vic. La Fira s'estructura en tres eixos: la zona expositiva, les jornades tècniques i les activitats paral·leles. Concretament, la zona d'exposició d'enguany acollirà 87 expositors d'empreses i institucions relacionades amb el sector (que ocuparan 137 espais), una xifra lleugerament menor a la de l'edició del 2015, on hi havia 99 expositors (que ocupaven 144 espais). La majoria d'aquests provenen de Catalunya, però també n'hi ha del País Basc, València, Madrid, Navarra, Aragó i Galícia. La mostra estarà oberta de 10 del matí a les 7 del vespre.

L'edició d'enguany ha ampliat l'oferta expositiva d'altres tipus de biomassa que no sigui només forestal, com l'agrícola, i també a empreses que treballen amb complements d'ús de la biomassa de l'àmbit industrial i altres sectors com la construcció, amb l'objectiu final d'aconseguir una representació de tota la cadena de valor. La fira combinarà la part més comercial amb una altra per a professionals que inclou una quarantena d'activitats entre ponències, taules rodones i debats.

Les jornades tècniques donen el tret de sortida

Les jornades tècniques seran les encarregades d'obrir la fira els dies 23 i 24 a l'Auditori Marià Vila d'Abadal, d'El Sucre, i s'estructuraran en sis blocs temàtics: evolució del sector de la biomassa; innovació i nous projectes: biomassa a l'edificació, qualitat ambiental; seguretat davant del risc d'inhalació de CO; i dinar-trobada empresarial.

Premis Biomassa i apropar aquest sector a les escoles

Com a activitats paral·leles, destaquen dues novetats: els Premis Biomassa de Catalunya 2017 i les jornades de formació per a les escoles. En aquestes sessions es pretén apropar als alumnes dels centres formatius amb especialitat en estudis forestals a diferents conceptes sobre el sector de la biomassa forestal. Es tractaran aspectes relacionats amb la gestió forestal, la situació actual del mercat de la biomassa a Catalunya i els tipus i característiques de les instal·lacions.

Pel que fa als premis tenen com a objectiu reconèixer les empreses, entitats públiques o privades, i ens locals que hagin dut a terme projectes o actuacions remarcables en l'ús i/o foment sostenible de l'energia de la biomassa a Catalunya.

La Fira de la Biomassa de Catalunya està organitzada per l'Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya, a través del Centre de la Propietat Forestal, l'Institut Català de l'Energia i la Direcció General de Forests, el Consell Comarcal d'Osona, el Centre Tecnològic Forestal, el Clúster de la Biomassa i les Diputacions de Barcelona i Girona.
 

Fira de la Biomassa. Foto: Adrià Costa

Arxivat a