Vic

Vic posa en marxa un pas zebra intel·ligent que activa senyals lluminosos per augmentar la visibilitat

Si la prova pilot funciona, la mesura, situada al carrer Mossèn Josep Gudiol, s'estendrà a altres indrets de la ciutat

per Redacció , 20 de febrer de 2017 a les 08:41 |
El nou pas de zebra és al carrer Mossèn Josep Gudiol | Ajuntament de Vic
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vic ha posat en funcionament una mesura pionera a Catalunya amb l'objectiu d'incrementar la seguretat viària als passos de vianants. Quan el vianant s'apropa al nou pas zebra intel·ligent, ubicat al carrer Mossèn Gudiol, els senyals lluminosos de terra i dos senyals verticals s'il·luminen.

Amb això s'aconsegueix incrementar la visibilitat de cara als vehicles i millorar la seguretat dels vianants. El regidor de Serveis, Toni Serrat, ha explicat que el punt on s'ha ubicat la prova pilot és un tram de recta molt llarg on els vehicles solen córrer més del que està estipulat.


A més, en horari nocturn o quan hi ha condicions meteorològiques adverses hi ha molt poca visibilitat. L'acció de millora, que ha tingut un cost de 17.000 euros, ha consistit a situar unes plaques lluminoses de leds a cada extrem de les franges blanques del pas de vianants. En l'horari en què funciona l'enllumenat públic, les franges s'il·luminen amb la presència dels transeünts.

Després d'un període de prova, si els resultats són òptims, es treballarà per poder ubicar un altre pas de vianants intel·ligent al Passeig de la Generalitat amb el carrer Pius XII.


A més d'aquesta actuació, el Pla Local de Seguretat Viària té previstes altres accions per aquest 2017 per optimitzar la seguretat viària com la instal·lació d'un semàfor a la cruïlla de Miramarges amb Miquel Martí i Pol; la construcció de les anomenades "orelles" per disminuir la distància de pas que recorren les persones quan travessen el pas de vianants de davant les piscines al carrer Josep M. Pallàs i que també milloren la visibilitat pels vehicles; o una actuació a la cruïlla del carrer Bernat Calbó amb Comtat d'Osona.

 

Participació