Cervesa del Montseny celebra 10 anys amb grans inversions

La cervesera de Sant Miquel de Balenyà creix un 26% l'any 2016, superant el milió d'euros de facturació

Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:23h
La companyia prepara una programació especial pel 10è aniversari
La companyia prepara una programació especial pel 10è aniversari | Cervesa del Montseny
La cervesera de Sant Miquel de Balenyà celebra 10 anys amb un important pla d'inversions per fer front a l'augment de la demanda de cervesa artesana. La Companyia Cervesera del Montseny, fa un balanç positiu d'aquesta trajectòria. De fet, tal com expliquen en una nota de premsa, va tancar el 2016 amb un creixement del 26% i una facturació per sobre del milió d'euros.

L'ampliació de la superfície de la fàbrica i la inversió en nova maquinària per valor de 250.000 euros ha permès acabar l'any amb 300.000 litres produïts. Com cada any, les exportacions s'han aproximat al 20% de les vendes, amb una bona acceptació de varietats com les premiades Mala Vida i amb l'entrada en nous mercats com el de Noruega.

Grans inversions pel 2017

De cara a aquest 2017, la companyia cervesera manté també la tendència a reinvertir la majoria dels beneficis i afronta un gran increment de les inversions. Si l'any passat les inversions van permetre renovar la planta d'elaboració (Brewhouse), enguany es destinarà una partida de 400.000 euros en comprar nova maquinària que permeti seguir fent cervesa de la major qualitat i incrementar-ne la producció.

Tot això ha de permetre a Cervesa del Montseny fer front a una creixent demanda de cervesa artesana, un sector que segueix en ple desenvolupament a Catalunya. Les xifres de producció i vendes de la cervesera osonenca així ho demostren i han anat
creixent de manera paral·lela a l'augment de la demanda de cervesa artesana.

Millor cervesera de l'any 2016

El creixement econòmic i l'augment de producció del 2016 han anat acompanyats d'un augment de la qualitat, tal com ho demostra el premi a millor cervesera de l'any atorgat en l'edició 2016 del BBF (Barcelona Beer Festival) o el reconeixement a algunes de les noves varietats de la cervesera osonenca.

Des de la direcció de Cervesa del Montseny, Julià Vallès explica que aquest reconeixement els ha ajudat a seguir fent el que més els agrada i així seguir apostant per fer la millor cervesa. Enguany, Cervesa del Montseny tornarà a ser present al Barcelona Beer Festival, que se celebrarà del 24 al 26 de març en un nou escenari molt més gran, a La Farga de l'Hospitalet.

Portes obertes pels amants de la cervesa

Per celebrar el desè aniversari, Cervesa del Monsteny està preparant diferents actes per tal d'acostar el seu producte als consumidors. El programa d'activitats, que s'està acabant de definir, inclourà una jornada de portes obertes a tots els amants de la cervesa artesana. D'altra banda, ja s'està treballant en una nova varietat de cervesa que servirà per commemorar els deu anys de la marca.

La Companyia Cervesera del Montseny al llarg de l'any elabora fins a tretze varietats: Blat, Malta, Negra, Lupulus, Ecolupulus, Hivernale, Aniversari, Castanya, Mala Vida, Estival, Mala Vida Bourbon, Mala Vida Brandi i Mala Vida Xili.
 

La fàbrica de la Companyia Cervesera del Montseny Foto: Adrià Costa