Capgirem Vic descarta assistir en reunions on hi participi Plataforma Vigatana

La formació insta a l'equip de govern a no convidar a més reunions on no hi estigui obligat per llei el partit de Josep Anglada

Redacció
15 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:19h

Una part del grup de Capgirem, al ple de l'Ajuntament de Vic Foto: Josep M. Montaner


Capgirem Vic insta a l'equip de govern de l'Ajuntament a no convidar a més reunions on no hi estigui estrictament obligat per llei al grup de Plataforma Vigatana. La formació ha anunciat, a través d'un comunicat, que no participarà a més reunions on Alcaldia i/o qualsevol membre del govern hi convoqui el partit de Josep Anglada, "l'extrema dreta feixista vigatana".

La formació anticapitalista reivindica que més enllà dels espais que obligui la llei (Juntes de Portaveu, Plens i les Comissions Informatives), "el govern mai no hauria de convidar el feixisme a participar d'espais de debat polític". Alhora consideren que tampoc ho hauria de fer cap entitat, ni cap plataforma ciutadana. Per això demanen a tothom "un compromís inequívoc per aplicar un cordó sanitari davant d'aquells que fan de l'odi vers la diversitat un instrument per acumular poder i privilegis polítics i viure de la política".

Denuncien la "relació cordial" amb l'equip de govern i la resta de forces polítiques

Capgirem Vic pren aquesta decisió "per denunciar l'actitud que el govern, i també la resta de forces polítiques del consistori, tenen amb el regidor feixista en aquestes trobades". Concretament denuncien "una relació més que cordial" tot i "la ideologia racista, xenòfoba, homòfoba i misògina de Plataforma Vigatana, i l'actitud masclista i agressiva del seu regidor en les reunions". "En cap moment es fa absolutament res per aturar l'inacceptable comportament d'aquest regidor" apunta la formació, recordant que el dia de la constitució de l'Ajuntament, el regidor ja va dedicar un discurs masclista i insultant a l'alcaldessa Anna Erra.

Plataforma Vigatana, com a "part activa i directa" que judicialitza el procés català

També remarquen que "va ser Plataforma Vigatana qui va denunciar totes les regidores i regidors independentistes d'aquest consistori, per aprovar la moció de suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, sobre l'inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre de 2015".

"La seva denúncia a la Guàrdia Civil ha fet que el nostre company Joan Coma i Roura estigui sent investigat per un presumpte delicte d'incitació a la sedició i fos detingut el passat 27 de desembre per ser portat a l'Audiència Nacional espanyola", apunten des de Capgirem. En aquest sentit defineixen Plataforma Vigatana com "part activa i directa de les forces d'extrema dreta que estan judicialitzant el procés sobiranista català".

Per tot això, "en un context d'excepcionalitat política com l'actual procés sobiranista, és més necessari que mai aïllar completament aquells que faran tot el possible perquè els nostres representants polítics i activistes socials acabin perseguits i inhabilitats per la (in)justícia espanyola", diuen. "És totalment inacceptable continuar normalitzant l'extrema dreta vigatana", sentencien.

Capgirem ja ho ha comunicat a l'alcaldessa

La formació ja ho ha comunicat a l'alcaldessa de Vic i expliquen que la resposta d'Erra ha estat transformar una reunió de treball en una Junta de Portaveus Extraordinària, "per així poder dir que està obligada a convocar-hi Plataforma Vigatana. Capgirem recorda que cada Junta ve Portaveus costa 726,60 euros, si hi assisteixen els sis portaveus.

Així doncs, també denuncien "l'actitud inacceptable de l'Alcaldessa Anna Erra i del govern de la ciutat" i anuncien que no assistiran tampoc a les Juntes de Portaveus Extraordinàries que es convoquin en aquest format "per així poder justificar la convocatòria de l'extrema dreta".
 

Josep Anglada de Plataforma Vigatana Foto: Adrià Costa

Arxivat a