Vic intensifica la presència policial al barri de l'Estadi per dissuadir la compravenda de droga

Alguns veïns i comerciants es mostren queixosos no només pel tràfic de substàncies il·legals, sinó també per actituds incíviques que generen brutícia a la via pública

Redacció
13 de febrer del 2017
Actualitzat el 15 de febrer a les 9:31h

L'Avinguda de l'Estadi de Vic Foto: ACN


Des de fa un parell de setmanes, l'Ajuntament de Vic ha intensificat la presència policial al barri de l'Estadi amb l'objectiu de dissuadir els individus que compren o venen substàncies il·legals en punts concrets del barri o pel carrer.

La mesura que ha pres el consistori ha arribat arran de les queixes que van fer diversos veïns i comerciants de l'Estadi que estaven queixosos i intranquils no només pel tràfic que droga, sinó també per altres actituds incíviques, com per exemple les deixalles de gran volum que s'acumulen sovint al voltant dels contenidors i que generen brutícia.

En aquest sentit, la regidora de Convivència i Seguretat, Susagna Roura, ha assenyalat a l'ACN que tenen previst engegar una campanya amb agents cívics per reforçar el bon comportament dels veïns que actuen de manera incívica ja sigui "per desídia o per desconeixement".

Roura ha explicat que un cop constatat els fets que provocaven malestar entre alguns veïns i comerciants del barri de l'Estadi en una reunió amb l'Ajuntament, es va decidir intensificar la presència de patrulles de proximitat per evitar i dissuadir la compravenda de droga als carrers. "Si hi ha més agents a la zona, serà més fàcil que arribin amb rapidesa per actuar", ha explicat Roura. "Quan arriba la policia ells ja són prou espavilats per intentar que no els vegin, i davant la seva picaresca, també la de la policia d'arribar al lloc on s'estigui produint un acte il·legal com abans millor", ha assenyalat.

L'acció de l'Ajuntament, però, no es redueix en l'augment de la presència policial als carrers, sinó que els agents també entren als comerços i parlen amb els botiguers "per poder copsar de primera mà les seves impressions i preocupacions". A banda, els agents també posen èmfasi en donar a conèixer l'aplicació per a dispositius mòbils que té la Guàrdia Urbana de Vic per comunicar-se directament amb els comerciants. "Hem detectat que alguns comerços encara no la utilitzaven i es tracta d'una eina molt útil i immediata", ha destacat Roura.

Alguns dels comerciants i veïns amb qui ha parlat l'ACN celebren les mesures que ha pres l'Ajuntament, ja que noten més presència policial al barri, "i això ajuda", però també lamenten que l'època de l'any en què el conflicte amb la compravenda de droga és més evident és a l'estiu, amb el bon temps, i no ara a l'hivern. Per això, una botiguera ha assenyalat que serà a l'estiu quan s'haurà de valorar si les mesures que acaba d'implementar el consistori tenen l'efecte esperat o no.

Però no tothom al barri ho veu de la mateixa manera. Un dels comerciants veterans de la zona recorda com fa anys enrere la problemàtica amb les drogues estava molt més accentuada. Els problemes a causa dels consumidors i compradors era molt més evident, "i fins i tot algunes clientes tenien por al sortir de la botiga". "Comparat amb com estàvem fa uns anys, ara els problemes s'han reduït molt", ha comentat.

El tràfic de drogues al barri de l'Estadi no és l'únic problema que preocupa a alguns veïns i comerciants de la zona. "Els escopits a terra que s'han d'anar sortejant, les deixalles que s'acumulen al voltant dels contenidors o les bicicletes que no utilitzen els carrils bici i circulen per sobre les voreres" són alguns dels exemples que també neguitegen a veïns i comerciants i que han fet arribar al consistori perquè consideren que "degraden" el barri.

En aquest sentit, la regidora ha avançat que la intenció és rellançar la campanya de civisme amb els agents cívics de carrer per tornar a posar sobre la taula els drets i deures que tenen els ciutadans en matèria de convivència. Roura ha explicat que el civisme és una qüestió que es tracta habitualment, "però segurament hi ha barris on potser hi viu gent que se n'oblida, o potser arriba gent nova que desconeix les normes perquè ningú els les ha explicat", ha dit.

Per alguns dels veïns, el riu Méder que passa pel mig de la ciutat "parteix" Vic en dos. "Alguns tenim la sensació que del riu cap aquí és una altra ciutat", ha explicat una de les veïnes. Tot i que en els darrers anys els barris del sud de Vic han experimentat una millora notable en matèria d'Urbanisme i que, entre d'altres accions, s'han eixamplat les voreres, des d'alguns sectors veïnals es reclama més polítiques socials que incideixin en la bona convivència entre els veïns, "perquè les voreres amples estan molt bé, però els problemes són a les escales", ha lamentat una veïna.
Arxivat a