Més de 3.000 persones visiten la primera edició del Vicòmic

Grans i petits van gaudir de la zona arcade i la quarantena de parades dedicades al còmic

13 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:24h
La fira neix amb la voluntat de donar a conèixer autors novells i desconeguts
La fira neix amb la voluntat de donar a conèixer autors novells i desconeguts | Carles Fiter
Més de 3.000 persones han passat aquest cap de setmana pel Vicòmic, el primer festival del còmic i altres ciències de la ficció. Des de primera hora del matí (obrien a les 10 i tancaven a les 9 del vespre), el recinte firal d'El Sucre s'ha omplert de persones de totes les edats. Des dels que hi van habitualment, fins a famílies que volien fer el tafaner.

El resultat, doncs, per ser la primera edició, ha estat un èxit. Així ho apuntava Pere Vilaró remarcant que el Vicòmic "ha superat les previsions més optimistes pel que fa a l'assistència de públic".

L'espai que aplegava més gent va ser la zona arcade, on es podia jugar des de les plataformes més noves a les més antigues. D'altra banda, els tallers infantils i les diverses paradetes, també van concentrar curiosos i experts en el còmic.

Una vintena d'autors i una quarantena d'expositors

Precisament, la nova edició ja va començar amb el llistó molt alt, ja que hi havia una vintena d'autors convidats al festival, una dada poc comuna en l'inici d'una fira. Potser sí que es convertirà en la fira de referència de la Catalunya Interior, una voluntat que també té el Vicòmic. Actualment, a Catalunya hi ha el Saló del Manga i la Fira del Còmic, ambdues ubicades a Barcelona i amb més de 20 anys d'experiència.

La fira ha nascut amb la voluntat de donar a conèixer els autors novells i desconeguts; i per fer-ho, el Vicòmic ha engegat una proposta: elaborar un anuari dels nous artistes. "Que puguin utilitzar-ho com a carta de presentació a les editorials" explicava el director de la nova fira, Josep Quintana. L'encarregat de crear l'anuari de cara la següent fira és Oriol Estrada.

Star Wars, més solidari que mai

Durant la fira, a més de poder conèixer molts d'aquests autors, hi havia altres activitats com xerrades, projeccions, música en directe i zona de jocs entre molts d'altres. A la zona Star Props, els visitants es podien fotografiar amb els personatges d'Star Wars i col·laborar així amb Osona contra el càncer.

Arxivat a