Centelles celebra el 20è Cau de Bruixes amb totes les escollides dels darrers anys i amb més gent que mai

La bruixa de l'any 2017 és Antònia Suárez | L'ambientació molt ben aconseguida va ser un dels èxits de la celebració

Cau de Bruixes de Centelles.
Cau de Bruixes de Centelles. | Adrià Costa
Toni Carrasco
13 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:00h
Centelles va celebrar aquest cap de setmana la 20a edició del Cau de Bruixes amb totes les escollides dels darrers anys. La festa va recordar els noms i els anys de proclamació de cadascuna de les 17 bruixes anteriors. L'escollida d'enguany, la divuitena, ha estat Antònia Suárez, botiguera de Can Pla, del carrer Socós.

I un cop més, i ja fa vint anys, de forma ininterrompuda el Cau de Bruixes de Centelles va ser un èxit de participació popular. Durant tot el passat dissabte, des de primera hora del matí, i fins a la mitjanit, una munió de famílies amb nens, adolescents, adults i gent de totes les edats es van passejar pel centre històric de la població per gaudir d'una festa que enguany ha volgut renovar-se i millorar amb molt més bona ambientació en els espais públics centrals de la festa.

A primera hora del matí una dotzena d'artistes van participar en l'habitual 4rt Sketchcrawl embruixat organitzat per l'artista centellenc, Aleix Mataró. Al matí els tallers pels més menuts van omplir la plaça major fins al migdia, tot fent màscares de diables, maquillatge embruixat, l'elaboració de saquets de pocions màgiques i acabant amb el ball de les bruixes. A mitja tarda la foscor va començar a envair el centre del poble de misteri i màgia per veure i gaudir d'espais embruixats va ser un èxit continu i un no parar de gent amunt i avall.

Prèviament a la cercavila central es va poder gaudir de la percussió pels carrers més cèntrics amb els Tabalers de Centelles i els Ssstrèpits de Vilassar de Mar. L'espectacle central de les companyies Gog i Magog, el grup local Pierrot Teatre i una participativa cercavila amb més de dues-centes persones maquillades i disfressades per a l'ocasió, com cada any, no va deixar indiferent a ningú. I dins els elements escenogràfics de la mateixa, aquest any va destacar un enorme elefant inflable i motoritzat de més de cinc metres d'alçada i que omplia els carrers amb els seus moviments àgils entre el nombrós públic.

Més de vuitanta parades omplien també el Passeig i l'antiga Sagrera amb el Mercat Màgic i carrers com el Socós, Hospital, la Cira i Sant Antoni foren els més visitats i més ben ambientats per a l'ocasió. No van faltar els correfocs al vespre amb la colla local Cabrons i Bruixes i que foren acompanyats per la colla de diables del Vi d'Alella on els focs, la pólvora i les espurnes, com sempre, va espantar a més d'una bruixa i bruixot amb la seva potència i visibilitat.

La festa màgica al carrer es va acabar amb el ritual de l'abundància amb José Luis Nuag, de la Nueva Orden Druida Sendero Verde. I els actes, pròpiament, van cloure, al Casal F. Macià amb la recuperació (després d'uns anys de no fer-se) del joc de rol, El Joc del Llop, que va començar puntualment a la mitjanit amb el teatre ple. El Fòrum Centelles va oferir també durant tot el dia tot tipus d'activitats, tallers i xerrades per a tothom.

Destacar també la presència de més de cent trenta autocaravanes, en una trobada habitual que cada any fan coincidir amb la festa. I també, ja en qüestió de xifres concretes d'assistència des de l'exposició "20 anys cercant bruixes", hi van passar prop de 2.400 persones, la meitat de les quals eren de la ciutat de Barcelona i la resta de ciutats tan diverses com Vilanova i la Geltrú, Badalona, Vilassar de Mar, Blanes, Igualada, Figueres, Terrassa, Sabadell, etc. La concentració més grans de visites es va produir aquest mateix dissabte 11 de febrer, tot coincidint amb el Cau de Bruixes, en el qual en total hi van passar unes 1.600 persones.

Arxivat a