Habitatge

La PAH denuncia un tall de llum en un bloc de pisos a Vic

L'Ajuntament ofereix habitatge als ocupants de l'edifici, però aquests ho rebutgen

per Redacció, 9 de febrer de 2017 a les 17:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'edifici està situat al barri de Santa Anna Foto: Google Maps


Aquest matí inspectors de la Generalitat de Catalunya juntament amb tècnics de l'Ajuntament de Vic han tallat el llum en un bloc de pisos de la ciutat, a instàncies d'una denúncia per perillositat. Es tracta d'un edifici inacabat que és propietat del Banc Santander, on hi viu una família amb un menor i altres persones, que ocupen els pisos buits i punxaven el llum del carrer i l'escala.


De fet, ja estaven amenaçades de desnonament, el passat mes d'octubre, i es va poder parar finalment gràcies a la mediació a tres bandes de la la PAH-Osona, l'Ajuntament de Vic i el Banc de Santader. Des de la PAH, amb Maira Costa de portaveu, consideren que "hi ha hagut poca voluntat" per part de l'Ajuntament de Vic i el Banc de Santander, ja que inicialment es van compromentre a regularitzar la situació.

I per això denuncien que "no s'ha fet cap mediació per evitar la pobresa energètica d'aquestes persones". "Punxar la llum no és la millor solució" reconeix Costa, però fins ara encara "no s'ha pogut regularitzar la seva situació, ja que el banc no dóna resposta de mediació".


L'Ajuntament de Vic ofereix una alternativa d'habitatge als ocupants

La regidora de Convivència i Seguretat de l'Ajuntament de Vic, Susagna Roura, ha explicat, en declaracions a Osona.com, que s'ha ofert un habitatge d'emergència social a l'única família que hi ha al bloc, i als demés se'ls ha ofert anar a l'alberg social". Tot i així, ho han rebutjat, almenys abans de les 3 de la tarda d'aquest dijous. A més, Roura ha remarcat que les connexions elèctriques per punxar el llum eren "una bomba de rellotgeria", tal com han advertit des de la Generalitat.

La regidora també ha recordat que l'Ajuntament ja va intervenir en la mediació del mes d'octubre per evitar el desnonament. "Es va fer tota la tramitació burocràtica des de benestar social" i partir d'aquí, "no hem sabut res més de ningú: ni de la PAH ni del Banc Santander". Roura apunta que ja es va requerir, a través d'un expedient, al Banc Santander que acabessin els pisos, dels quals "molts no són habitables". "Ho ha d'endreçar Santander que n'és el propietari i arribar a un acord amb la PAH" explica. Susagna Roura sentencia que des de l'Ajuntament s'ha fet tot el que han pogut: "hem instat al Santander a acabar els pisos i ofert allotjament als ocupants del bloc".
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació