L'ADFO ja té un Centre Especial de Treball

A més d'un canvi en el format de l'empresa que hi havia fins ara, suposa un benefici per l'associació

Amb ADFOCET es vol aconseguir la integració laboral de persones amb discapacitat física severa
Amb ADFOCET es vol aconseguir la integració laboral de persones amb discapacitat física severa | ADFO
Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:28h
Fa 8 anys que l'Associació de Disminuïts Físics d'Osona (ADFO) ha apostat per la creació d'una empresa que donés llocs de treball a persones amb una gran discapacitat física (del 65% o superior). Tots aquests anys han estat treballant amb un format normalitzat d'empresa, però des del 27 de gener el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha atorgat el certificat de Centre Especial de Treball.

Tal com explica, la gerent d'ADFO, Maria Balasch, tenir un CET "és molt beneficiós", ja que suposa un reconeixement, unes bonificiacions en el sistema d'impostos, l'accés a concursos públics, i que les empreses que contractin els seus serveis també se'n puguin beneficiar. Balasch també apunta que la petició per tenir un CET es va fer d'ençà que es va crear l'empresa, però durant la crisi el Departament de Treball no atorgava aquests reconeixements. "Per això hem tardat tant" diu Balasch.

Actualment, doncs, ADFOCET fa possible que 8 persones amb discapacitat superior al 33% tinguin un lloc de treball digne que els permeti desenvolupar una vida autònoma amb una plena integració laboral, social i cultural. L'objectiu, doncs, apunta Balasch "és crear més llocs de treballs, sobretot en la plantilla d'ADFOCET"; per aconseguir la integració laboral de les persones amb discapacitat física severa que tenen dificultats per accedir al mercat laboral ordinari. D'altra banda també es vol augmentar els llocs de feina temporals que, quan hi ha puntes de feina, poden arribar a una quinzena llocs de treball.

La diversitat de serveis i productes que es realitzen en aquest centre permet inserir a cada persona en un lloc de treball adaptat a les seves capacitats i així treballar les habilitats i competències que cada treballador necessita. Actualment ADFOCET gestiona la botiga de l'Hospital General de Vic, el quiosc de l'estació d'autobusos de Vic i la valissa interna del Consorci Hospitalari de Vic. També ofereix serveis per empreses com manipulats, regal corporatiu, servei de telemàrqueting i contact center, organització d'esdeveniments, etc. I per a particulars també ofereix regals i productes personalitzats.

A la comarca d'Osona, existeixen actualment 8.926 persones afectades d'algun tipus de discapacitat; 5.979 d'aquestes persones estan afectades de discapacitat física o sensorial.