Agricultura abona més d'un milió d'euros a 108 ramaders d'Osona en ajuts al sector de boví de llet

El pagament, que té lloc aquesta setmana, s'inscriu dins del marc global de suport al sector lacti

Redacció
08 de febrer del 2017
Una vaca frisona.
Una vaca frisona. | Adrià Costa

Import dels ajuts arreu de Catalunya. Foto: Departament d'Agricultura

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha fet efectiu el pagament de 1.182.721,34 euros a 108 ramaders del sector de boví de llet d'Osona. Aquest import, corresponent al 2016, inclou l'ajut associat a les explotacions de boví de llet i l'ajut associat als ramaders de boví de llet que van mantenir drets especials l'exercici 2014 i no disposen d'hectàrees admissibles per a l'activació de drets de pagament bàsic.

Aquest pagament (el més alt de tots) forma part dels més de 6 milions d'euros que s'han repartit a 562 de tot Catalunya; i correspon al 90% de l'import total de l'ajut. Es preveu abonar el 10% restant durant el segon trimestre d'aquest any.

Finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia

Aquests ajuts contribueixen al suport al sector lacti català, que ja es va iniciar amb l'ajut del pagament bàsic, abonat el passat mes de desembre. Formen part del primer pilar de la Política Agrària Comuna (PAC), són finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), tenen com a objectiu el suport a la renda de les explotacions agràries per tal d'assegurar-ne el seu manteniment i evitar, així, l'abandonament de terres i el despoblament del medi rural. Amb aquest suport al sector ramader també es reforça el teixit econòmic i productiu de Catalunya, a través del manteniment de la pròpia activitat agrària i de la indústria i el comerç que s'hi relaciona.
 

Consulta el mapa interactiu de l'Idescat per veure comarca per comarca

 

Mapa dels ajuts arreu de Catalunya. Foto: Departament d'Agricultura