La fira del còmic que s'estrena a Vic vol donar a conèixer els autors novells

Vicòmic crearà un anuari perquè els nous artistes "puguin utilitzar-ho com a carta de presentació"

Els organitzadors del Vicòmic
Els organitzadors del Vicòmic | Osona.com
07 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:16h
Aquest cap de setmana, 11 i 12 de febrer, Vic acull el Vicòmic, el primer festival del còmic i altres ciències de la ficció amb la voluntat de donar a conèixer els autors novells i desconeguts. Així ho ha explicat el director de la fira, Josep Quintana, apuntant que molts artistes autòctons han de marxar a treballar fora de l'estat espanyol. "No se'ls dóna tanta importància com altres artistes internacionals" ha dit Quintana, en la roda de premsa d'aquest dimarts al migdia.

Així doncs, per promocionar els autors novells, el Vicòmic ha engegat una proposta: elaborar un anuari dels nous artistes. "Que puguin utilitzar-ho com a carta de presentació a les editorials" ha explicat el director de la nova fira, remarcant que la Fira és "un esdeveniment orientat als autors". De fet, l'organització apunta que hi haurà entre un 10 i un 15% d'autors novells. L'encarregat de crear l'anuari de cara per la següent fira és Oriol Estrada.

Una fira de referència a la Catalunya Central

Precisament, en la nova edició hi haurà una vintena d'autors convidats al festival. Quintana s'ha mostrat satisfet, ja que "poques fires aconsegueixen tenir tants autors en la primera edició". Entre els autors hi haurà Javier Rey, Oriol Estrada, Marc Bernabé, Lluís Recasens, entre altres.

Un dels altres punts que ha destacat Quintanes és que el certamen té la voluntat de ser "la fira de referència de la Catalunya Interior". Actualment, a Catalunya hi ha el Saló del Manga i la Fira del Còmic, ambdues ubicades a Barcelona i amb més de 20 anys d'experiència. L'organització s'ha mostrat entusiasmada amb el projecte i amb la intenció "que sigui el primer de molts".

En aquest mateix sentit, el regidor de Fires i Mercats i president d'OFIM (Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic), ha apuntat que es tracta d'una aposta de ciutat, ja que tots els representants polítics que formen part de la junta d'OFIM "han estat d'acord amb el projecte". Dòniga ha remarcat que també és una "promoció econòmica per a petits empresaris, autònoms i editorials", ja que mou "uns 120.000 consumidors a Catalunya, amb una influència que arriba a 350 mil".
 

Durant la presentació, d'aquest dimarts al matí. Foto: Carles Fiter


Star Wars, més solidari que mai

Durant la fira, a més de poder conèixer molts d'aquests autors, hi haurà altres activitats com xerrades, projeccions, música en directe i zona de jocs entre molts d'altres. Tal com ha explicat Ignasi Bonet, responsable de l'Espai Ciència-ficció, la zona Star Props farà moltes activitats relacionades amb Star Wars i destinarà els beneficis a Osona contra el càncer.

També destaquen les exposicions sobre "V de Vendetta"; "Mecha: Los robots gigantes" i una exposició d'originals de la revista Rambla. A més els visitants es podran fotografiar amb photocalls cedits per Paramount, de les pel·lícules Ghost in the Shell i Transformes; i de Warner Bros amb els films Lego Batman i Wonder Woman. Els socis del Club Super3 entraran gratuïtament.

Un sector important a l'estat

Pere Vilaró, responsable de màrqueting del Vicòmic, ha remarcat la importància del sector del còmic a l'Estat Espanyol. Vilaró ha explicat que el 2015 "va moure 59 milions d'euros". Després de dos anys de baixades en la facturació, per la crisi econòmica, aquest sector es recupera progressivament.

Segons dades dels mateixos organitzadors, la participació femenina en la publicació segueix sent "molt baixa", amb un 3,5% del total de publicacions el 2015. D'altra banda les temàtiques de superherois segueixen liderant el mercat amb gairebé un 30% del total, tot i que l'aventura (no superheroica) ha pujat fins al 24,3%. L'idioma principal de publicació segueix sent el castellà amb el 93,4%, mentre que el català, a molta distància, ocupa el 5,2% de publicacions.
 

Consulta tota la informació del Vicòmic

Cartell de l'esdeveniment del febrer.

Arxivat a