Mig miler d'osonencs, a la mobilització de suport a Mas, Ortega i Rigau

Una desena d'autobusos han sortit de la comarca per anar a Barcelona | Alcaldes i regidors dels municipis d'Osona també donen suport als jutjats pel 9-N

Representació osonenca a la manifestació de suport a Mas, Ortega i Rigau,
Representació osonenca a la manifestació de suport a Mas, Ortega i Rigau, | Adrià Costa
Redacció
06 de febrer del 2017
Actualitzat el 07 de febrer a les 9:05h
Mig miler d'osonencs han assistit a la mobilització de suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau abans que entressin al TSJC per ser jutjats pel 9-N. Una mobilització massiva i sense precedents abans d'un judici, que ha aglutinat, segons la Guàrdia Urbana, unes 40.000 persones a l'exterior del Palau de Justícia convocats per les entitats sobiranistes. Concretament han sortit deu autobusos de diferents municipis de la comarca fins a Barcelona.

També s'han pogut veure alcaldes de diferents municipis d'Osona, com Vic, Manlleu, Taradell, Roda de Ter, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló Santa Eugènia de Berga, Folgueroles, Sant Quirze de Besora i Sant Julià de Vilatorta, entre molts altres.

Durant el judici, Artur Mas ha declarat que el 9-N va ser iniciativa seva, erigint-se així com a "responsable de tot". L'ex-president ha assenyalat que "les directrius venien de mi mateix", davant d'un TSJC, que torna a denegar els testimonis de Rajoy i Catalá.