Torelló escalfa motors pel Carnaval amb la proclamació del Rei Carnestoltes

Toni Sellarès, primer president del desaparegut PIOC, dóna el tret de sortida a la 39a edició

Toni Sellarès amb el Falatell
Toni Sellarès amb el Falatell | Arnau Jaumira / Twitter @Carnavaltorello
Redacció
06 de febrer del 2017
Actualitzat el 07 de febrer a les 8:22h
Torelló ja té Rei Carnestoltes pel 39è Carnaval de Terra Endins. Aquest dissabte, el Falatell, la vara que escull el descencent del rei Carnestoltes, es va il·luminar reconeixent així Toni Sellarès com el nou sobirà. Sellarès va ser el primer president del PIOC, l'entitat que organitzava la festa dins ara.

Així doncs, el nou Rei Carnestoltes va proclamar la República de la Barrilla davant de més de 500 persones al Teatre Cirvianum del municipi. Amb aquest acte, es dóna el tret de sortida a la 39a edició del Carnaval. Tal com expliquen des de la nova organització, el Cirvianum es va omplir en poc temps deixant persones fora el carrer.

El jurat es trasllada al carrer Anselm Clavé

Tal com es va avançar en la presentació, un dels principals canvis del 39è Carnaval de Terra Endins és el trasllat del jurat del carrer Enric Prat de la Riba al carrer Anselm Clavé. D'altra banda la rua començarà més tard, a les 7 del vespre.

Una protesta en contra de les restriccions horàries

A més de l'espectacle que va proclamar el nou Rei Carnestoltes, l'Associació de Deixebles de Sant Feliu (organitzadors de molts actes de la festa major, del Pullassu i les Senyoretes i Homenots) van protestar per les restriccions horàries i de subvencions per part de l'Ajuntament de Torelló.

Van queixar-se que el consistori es basava en una quarantena d'enquestes per restringir l'horari de festes. Així doncs, van proposar fer una votació amb el públic (més de 500 persones) sobre si estaven d'acord o no amb la proposta de l'ajuntament. La majoria pel "no" va guanyar.
 

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

 

El cartell del nou festival Foto: ACTE

Arxivat a