«Són massa casualitats», la primera reacció de Mas a les detencions pel 3%

El president del PDECat, en un acte a Vic, destaca que totes les operacions pel presumpte finançament irregular de CDC coincideixen amb dates claus del procés

Artur Mas, a Vic
Artur Mas, a Vic | Carles Fiter
02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 20:33h
"Són massa casualitats per ser casualitat". Així ha qualificat Artur Mas la nova operació de la Guàrdia Civil, amb una vintena de detencions i una trentena de registres, pel presumpte finançament irregular de CDC.

Mas, president del PDECat i ex-líder de Convergència, ha destacat que, de nou, l'acció de la Guàrdia Civil coincideix amb un punt clau del procés, l'endemà d'una reunió del Pacte Nacional pel Referèndum i a pocs dies del judici del 9-N. En aquest sentit ha assenyalat que una altra frase de la mateixa operació va coincidir amb la presentació de Junts pel Sí. "Cada vegada que hi ha hagut un muntatge amb tota la parafernàlia”, ha destacat.

També ha recordat les informacions periodístiques falses sobre ell o Xavier Trias que van aparèixer a les campanyes electorals del 2012 i el 2015, respectivament.

Mas, que també ha assegurat que estan a disposició de la justícia per col·laborar i verificar allò que calgui, ha fet aquestes declaracions abans de participar en la celebració del segon aniversari de la Fundació Impulsa de Vic.

Una "operació programada"

Les valoracions d'Artur Mas coincideixen amb la de Jacint Borràs, president de la CDC "hibernada", que també ha destacat la "casualitat" entre l'operació i el judici del 9-N. Borràs ha acusat el govern espanyol d'haver impulsat una "operació programada" per desmotivar els catalans que tenien pensat donar suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau i que, segons l'ANC i Òmnium, ja són més de 20.000.

"M'estranya que hagi esperat fins avui", ha dit Borràs just abans d'entrar a la seu del PDECat. De fet, al seu judici, les institucions espanyoles busquen "desprestigiar" el partit fundat fa set mesos.

L'històric dirigent de CDC ha argumentat que cada vegada que es produeix un esdeveniment que l'Estat considera que el pot perjudicar, "anirà traient coses d'aquestes". No ha dubtat, en aquest sentit, en carregar contra el PP: "Estem en mans d'un partit que no ha fet més brutícies perquè no en deu saber". Per tot això, Borràs ha demanat als catalans que facin costat a aquells que estan "per la llibertat i la democràcia" i no a un Estat espanyol que té una "democràcia encotillada".
 

Jacint Borràs, màxim dirigent de la CDC «hibernada». Foto: Jordi Jon Pardo


Una "acció mediàtica"

Per la seva banda, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, també ha qualificat l'operació de la Guàrdia Civil contra el presumpte finançament irregular de l’antiga CDC d'"acció mediàtica" vinculada al judici del 9-N. Borràs, que ha reconegut haver-se assabentat de l'operació pels mitjans de comunicació, ha afirmat que a pocs dies de judici pel 9-N es torna a produir allò que ja ha passat en altres ocasions, "que apareix la Guàrdia Civil amb la premsa al darrere". "Per tant, en aquest sentit, es tracta d'una acció mediàtica a dos dies d'un element molt greu com és la judicialització de la política", ha etzibat.
Arxivat a