Centelles

Centelles presenta el projecte Espai Cerdà a la Diputació

La iniciativa dedicada a l'enginyer i urbanista es configura en dos establiments, un de digital i l’altre físic situat al Mas Cerdà

per Redacció, 30 de gener de 2017 a les 09:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Presentació del projecte a Mercè Conesa Foto: Diputació de Barcelona


L’Ajuntament de Centelles va presentar el divendres passat el projecte Espai Cerdà, una iniciativa privada que treballa des de fa anys en la recuperació de la figura d’Ildefons Cerdà, i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. El projecte el va presentar l’alcalde, Miquel Arisa, a la presidenta, Mercè Conesa, en un acte celebrat al consistori centellenc.


El projecte Espai Cerdà es configura en dos establiments, un de digital, (www.espaicerda.cat), i l’altre físic situat en el Mas Cerdà, la finca on va néixer l'insigne enginyer i urbanista. Espai Cerdà vol ser el punt de trobada de tots els agents vinculats a conèixer i transmetre el valor patrimonial del Mas Cerdà, de la figura d’Ildefons Cerdà i de la tasca que va realitzar al llarg de la seva vida, entre les quals hi ha la política, en la que va arribar a ser l’any 1873 president de la Diputació de Barcelona.

Els detalls del projecte així com de les activitats programades al llarg d’aquest any, que s’espera inaugurar la primavera del 2018, han estat exposats per Anna Chávez, directora de l’Espai Cerdà. El projecte compta amb la participació, a més de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Centelles, de la Universitat de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i la Fundació Urbs i Territori Ildefons Cerdà.


Prèviament a la presentació, en la visita a l’Ajuntament de Centelles, Mercè Conesa va signar en el Llibre d’Honor i va poder conèixer el fons documental del municipi així com del fons Cerdà que hi ha dipositat, de la mà de l’arxivera municipal Dolors Bernal.

 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació