Les Kol·lontai inauguren el Barnasants a Vic

Des de l'organització apunten que la capital osonenca pot ser la seu de la Catalunya Central | Enguany el festival ret homenatge als 100 anys del naixement de Violeta Parra; i els 100 anys de la Revolució Bolxevic, amb la primera dona ministra: Alexandra Kol·lontai

Meritxell Gené, Sílvia Comes, Ivette Nadal i Montse Castellà, són Les Kol·lontai
Meritxell Gené, Sílvia Comes, Ivette Nadal i Montse Castellà, són Les Kol·lontai | J.M. Morales
Redacció
27 de gener del 2017
Actualitzat a les 8:53h
Meritxell Gené, Sílvia Comes, Ivette Nadal i Montse Castellà, són les quatre components de Les Kol·lontai, que inauguren el Barnasants a Vic, aquest diumenge, 29 de gener. Enguany la capital d'Osona s'incorpora a la programació de la 22a edició del festival de cançó d'autor Barnasants amb quatre concerts, dels 126 que hi ha programats en el certamen arreu dels Països Catalans.

Les encarregades de donar el tret de sortida són Les Kol·lontai a l'Ateneu de Vic interpretant "cançons feministes per la llibertat i la igualtat". De fet, enguany el festival ret homenatge a dos aniversaris de dues dones: els 100 anys del naixement de Violeta Parra, referent de la cançó d'autor llatinoamericana; i els 100 anys de la Revolució Bolxevic, on hi va haver la primera dona ministra de la història, Alexandra Kol·lontai.

Tres concerts més

A banda d'aquest concert, Vic acollirà tres espectacles repartits entre el Teatre l'Atlàntida i a la Jazz Cava. L'Atlàntida acollirà el concert de Marina Rosell el proper 5 de març, on presentarà Cançons de resistència; i el segon serà el de l'artista valencià Pau Alabajos, el 26 de març, on aprofitarà per presentar el seu darrer treball L'amor i la ferocitat.

D'altra banda, la Jazz Cava acollirà Xavier Baró que presentarà el seu últim treball a la Jazz Cava, Antologia essencial, emmarcat en el Barnasants.

Vic, seu de la Catalunya Central

El director del festival, Pere Camps, va apuntar que Vic s'afegeix "a la xarxa de complicitats que fan possible el Barnasants com a projecte cultural". Segons Camps, Vic pot ser "la gran seu del Barnasants a la Catalunya Central i el seu punt de referència". De fet, pel director, la capital d'Osona "va en sintonia amb la idea del Barnasants".

En aquesta 22a edició, el Barnasants s'estén més i arriba a una trentena de sales d'arreu dels Països Catalans: Barcelona, Altafulla, L'Hospitalet de Llobregat, Gelida, Terrassa, Lleida, Sant Llorenç d'Hortons, Calaf, Castelldefels, Vic, Premià de Dalt, Torrelles de Llobregat, Subirats, Alcoi, Palma de Mallorca i Perpinyà. Camps va explicar que tot i la incorporació de nous punts del territori al projecte cultural del Barnasants com a seus que acullen concerts, "aquestes no podran créixer 'in eternum'".
 

Jordi Casadesús, Ramon Ferrer, Susagna Roura, Pere Camps i Ton Granero. Foto: Adrià Costa

Arxivat a