En Peyu serà el pregoner de la festa dels Tonis de Santa Eugènia de Berga

El passant dels Tres Tombs, acte central del programa, se celebra aquest diumenge | També hi assistirà el conseller Josep Rull

Tres Tombs de Santa Eugènia de Berga, l'any passat
Tres Tombs de Santa Eugènia de Berga, l'any passat | Josep M. Costa
Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:54h
Santa Eugènia de Berga viurà aquest cap de setmana una nova edició de la històrica festa dels Tonis, reconeguda el 2011 per la Generalitat com a festa tradicional d'interès nacional. La 128a edició de la festa arrencarà el dissabte amb l'entrega de premis del XVIII concurs de dibuix infantil, de l'escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga. El sopar popular posterior inclourà el pregó, que enguany anirà a càrrec d'en Peyu, humorista osonenc. Tancarà la vetllada el ball popular amb Cotton Club.

L'acte central de la festa es viurà el diumenge, a partir de les 12 del migdia, amb el tradicional passant dels Tres Tombs, que omplirà els carrers del municipi de cavalls, carros i carruatges. El passant estarà encapçalat per les abanderades Teresa Tuneu, Anna Vila i M. Àngels Comas; i amenitzat per la cobla Genisenca. També els acompanyaran els pubills del poble, Anna Codina i Eloi Roquer. A l'acte hi assistirà el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull.

El programa de diumenge s'inicia a primera hora, amb un bon esmorzar traginer. En el mateix espai ja es començaran a preparar els carruatges i s'escolliran les persones que podran viure l'experiència del passant des de dins, o sigui, des de dalt d'algun dels carros. Un cop fet el passant, les sardanes amb la cobla Genisenca clouran la programació a la tarda.
 

Consulta tota la programació

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Santa Eugènia de Berga

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona

L'humorista Peyu