El fons documental de la Santa Creu ja es pot consultar a l'Arxiu Comarcal

Osona disposa de més de 33.000 documents consultables

Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat el 26 de gener a les 10:22h

Durant la presentació del nou fons Foto: Consell Comarcal d'Osona


El fons documental de l'Hospital de la Santa Creu ja es pot consultar en línia, a través del web de l'Arxiu Comarcal d'Osona.  Concretament, aquest fons consta de 5.738 coments escrits i 622 imatges que ocupen 58 metres lineals de prestatgeria i deu calaixos de pergamins. S'hi recull la informació assistencial de més de 700 anys d'activitat del centre.

La setmana passada es va presentar al públic i des del Consell Comarcal, el seu president Joan Roca, va ressaltar el compromís de l'Arxiu a l'hora de preservar la història i el que representa per a futures generacions, que els permetrà que sigui consultable i més accessible.

A més, hi ha una sèrie de pergamins que fins ara restaven inèdits perquè no havien tingut cap tractament arxivístic previ. Osona disposa, mitjançant l’aplicatiu Arxius en línia, acció impulsada per la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, de més de 33.000 documents consultables.

En aquest mateix acte també es va presentar el llibre pòstum de Josep Maria Passola Memorial Puigrubí 1651-1689. El comerç a Osona en les cartes del mercader Josep Puigrubí. Aquest epistolari també es pot consultar en línia en el mateix Arxiu Comarcal.