La Quinzena Literària Verdaguer fa el salt a Barcelona

La cita cultural de Folgueroles també renova nom i amplia dates

Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat el 22 de febrer a la 13:57h

Recital poètic Flors del Desvari dins del actes de la Quinzena Literària Verdaguer 2016 Foto: Fundació Jacint Verdaguer


La Quinzena Literària Verdaguer presenta canvis important per l'edició d'enguany. La cita literària anual de Folgueroles, el poble natal del poeta, renova nom, amplia dates i fa el salt a la capital del país, a Barcelona

Fins ara, les activitats es programaven durant quinze dies; aquest 2017 els actes creixen fins a durar un mes (del 18 de maig al 18 de juny). Dins d'aquest extens programa d'actes s'hi suma Vil·la Joana (MUHBA) qui també programarà seguint la trajectòria del festival folguerolenc. De fet, Verdaguer va morir en aquesta masia de Vallvidrera.

Aquest treball conjunt és fruit de l'acord de col·laboració entre Fundació Jacint Verdaguer i el Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona. Els actes es programaran en diversos espais de Folgueroles, Osona, Vil·la Joana i Barcelona.

D'altra banda, aquesta renovació en continguts i dates es visualitza en una renovada "Festa Verdaguer", recuperant així el nom popular que sempre ha identificat aquest acte festiu a Folgueroles.

Organitzada anualment per la Fundació Verdaguer, la festivitat amb motiu del naixement del poeta, ha crescut en activitats i continguts durant els darrers anys fins a esdevenir una cita cultural i literària que aglutina concerts, espectacles, recitals poètics, festa popular i conferències sobre literatura i llibres. El cartell i el programa complets de la Festa Verdaguer 2017 es faran públics més endavant.
 

Recull de galeries de fotos de la Festa Verdaguer de Folgueroles