Taradell lamenta la falta de comunicació amb Vic per la prohibició de trànsit a la variant de Calldetenes

L'alcalde del municipi, Lluís Verdaguer, explica que "s'ha de trobar una solució col·lectiva"

Un camió circulant durant la nit pel carrer de Bon Aire
Un camió circulant durant la nit pel carrer de Bon Aire | Osona.com
Redacció
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:12h
L'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, lamenta la falta de comunicació que hi ha hagut amb l'Ajutament de Vic per la prohibició de trànsit de vehicles pesants per la variant de Calldetenes. Concretament, des de les 10 de la nit fins a les 7 del matí, no poden circular camions, en ambdós sentits i tots els dies de la setmana, per aquest tram de la variant per reduir les molèsties als veïns.

Això repercuteix a Taradell perquè la majoria d'aquests camions es desplacen al polígon de Santa Eugènia de Berga i, per tant, davant la prohibició hi han d'accedir a través de la sortida de l'Eix de Transversal (BV-5306).

"De moment no s'ha queixat cap veí" explica Verdaguer, però recorda que la ronda de Taradell també és de titularitat municipal i si hi hagués queixes "també la podríem tallar". Tot i així, aquesta opció no s'ha plantejat. Verdaguer explica "segurament molts camions segueixen passant-hi". "S'ha de trobar una solució col·lectiva" sentencia l'alcalde.

Aquesta prohibició és una mesura temporal fins que les obres previstes per reduir les molèsties dels veïns de Sant Llàtzer estiguin llestes. Aquestes consistiran en la instal·lació de paviment sonoreductor, barreres vegetals, etc.

Calldetenes recorda la prohibició al nucli urbà

Arran d'aquesta notícia, Calldetenes va reiterar, a través d'un comunicat, que el pas de camions pel nucli urbà segueix vigent després d'aquesta prohibició. La variant de Calldetenes es va posar en marxa precisament per això, i no es va poder prohibir la circulació de camions fins que no va estar llesta aquesta via, després de més de 30 anys de reivindicacions. La prohibició de pas de vehicles pesants pel nucli urbà és de 24 hores el dia.
 

Un camió circulant durant la nit pel carrer de Bon Aire. Foto: Osona.com

Arxivat a