El nou edifici d'Osonament, nominat a un premi d'arquitectura

L'obra de l'estudi Comas-Pont arquitectes opta a guanyar 60.000 euros amb 11 nominacions més

El nou edifici dóna la benvinguda amb una escultura de Josep Ricart
El nou edifici dóna la benvinguda amb una escultura de Josep Ricart | Carles Fiter
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:57h
El nou edifici d'Osonament ha estat nominat, juntament amb 11 projectes catalans més, al prestigiós Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea-Premi Mies van der Rohe 2017 per part de la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe.

L'edifici, inaugurat el passat octubre, és obra dels arquitectes osonencs Jordi Comas Mora i Anna Pont Armengol, de l'estudi Comas-Pont arquitectes. Tal com expliquen, "el projecte ha unificat serveis dispersos dins la ciutat en un sol edifici que combina simplicitat formal amb una escala domèstica i la calidesa dels espais interiors aconseguint un edifici saludable amb una alta eficiència energètica".

El nou equipament s'ubica en uns terrenys de 2.239,7 m2 que l'Ajuntament de Vic va cedir a l'entitat. És un edifici aïllat, de planta baixa, amb una petita planta semisoterrani i planta primera, que integra criteris de sostenibilitat que li permeten assolir un Nivell d'eficiència energètica. El procés de selecció del projecte premiat culminarà el mes de maig. El guanyador rebrà 60.000 euros i una escultura que evoca el Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona.
 

 
Arxivat a