VÍDEO El fiscal insisteix en la violència de «trencar els ous» en l'interrogatori a Joan Coma

"La Directa" i "Setembre" publiquen un fragment de la declaració del regidor de Capgirem del passat 28 de desembre

1200_1484639844play_1484639818
1200_1484639844play_1484639818
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:42h

El passat 28 de desembre, el fiscal de l'Audiència Nacional espanyola Vicente González va interrogar al regidor de Capgirem Vic Joan Coma per no haver anat a declarar. Coma, investigat per un presumpte delicte d'incitació a la sedició, va utilitzar l'expressió "per fer la truita cal trencar els ous" en el ple del 9 de desembre de 2015 per donar suport a la resolució del Parlament.

Concretament, el regidor de Vic va fer una crida col·lectiva a la població perquè desobeís aquestes lleis, i que es deixessin de supeditar les decisions de les institucions catalanes a les de les espanyoles, en particular al Tribunal Constitucional.

Aquest dimarts, la Directa i Setembre han publicat un fragment de la seva declaració amb preguntes surrealistes del fiscal. Precisament, aquesta expressió ("per fer la truita cal trencar els ous") ha estat la que ha portat de corcoll al fiscal. Vicente González insiteix durant els primers minuts què significa l'expressió popular de "per fer la truita s'han de trencar els ous". "Implica força? Implica violència? La truita és el marc constitucional espanyol?" pregunta diferents cops el fiscal.

El regidor de Vic li explica que es tracta d'una metàfora "per superar situacions injustes, s'ha d'anar més enllà", és a dir, desobeir les lleis per exercir el dret d'autodeterminació. Coma li diu que es limita a defensar el programa electoral de la seva formació que apel·la a la desobediència davant situacions injustes. A més, el de Capgirem se n'alegra que posi tanta insistència en "una expressió tan vigatana", i li remarca que ell està en contra de la violència.

Finalment, el jutge va retirar-li el passaport davant el risc de fugida de Coma fora de la Unió Europea i perquè considerava que hi ha indicis del delicte.