Vic es queda sense festa dels Tonis

L'organització del passant en responsabilitza l'Ajuntament pel poc suport; mentre que des del consistori vigatà diuen que hi tenien una partida del pressupost destinada

Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat el 19 de gener a les 10:40h
 

Passant dels Tonis de Vic, l'any 1978 Foto: Josep M. Montaner
 

Vic es torna a quedar sense Tres Tombs, com va passar el 2014. Enguany els carruatges i cavalls de tota mena no recorreran la ciutat. Des de l'Agrupació de Tonis de la ciutat responsabilitzen a l'Ajuntament de Vic pel poc suport. Concretament, la presidenta de l'entitat, Laura Vila, explica que fa tres mesos que li van assegurar des del consistori que no es contemplava la festa en cap partida pressupostària.

La presidenta apunta que el 2014 ja es va aturar per altres "traves i maldecaps". Tot i així, "sap molt de greu" diu Vila que segueix la tradició familiar des de fa moltes generacions. La presidenta es pregunta si Vic es mereix ostentar el títol de la capitalitat de la cultura catalana.

D'altra banda, el regidor de Món Rural, Josep Ramon Soldevila, es mostra sorprès per les declaracions i explica que en aquestes dates encara no hi havia el pressupost del 2017 aprovat (no es va aprovar fins al novembre). Soldevila explica que precisament aquest és el primer any que hi ha una partida específica "que endreça tot aquest tema".

Davant la negativa, el regidor explica que no es buscarà una altra entitat que ho organitzi, ja que a la comarca hi ha molts municipis que celebren el passant dels Tres Tombs. "A Vic no volem potenciar una festa que altres pobles fa temps que fan esplèndidament" sentencia.

Per recordar els passants dels altres anys, des del 1978, podeu visitar:

Galeries de la festa dels Tonis de Vic

 

Passant dels Tonis de Vic, l'any 1978 Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a