Tres carrers de Manlleu estrenen nom

La nova denominació substitueix a personatges, franquistes, feixistes i militaristes

Redacció Osona.com
09 de gener del 2017

Els tres carrers marcats. Foto: Ajuntament de Manlleu


L'Ajuntament de Manlleu va aprovar en el darrer ple de l'any canviar el nom a tres carrers del municipi dedicats a personatges franquistes, feixistes i militaristes. La iniciativa és de la CUP que proposava, en una moció presentada el passat juliol del 2015 en el marc de la llei de memòria històrica, la retirada de la nomenclatura de Manlleu del nom de tres carrers: Vázquez Mella, Casanovas Tona i General Weyler.

Per aquest motiu, l'Ajuntament va engegar un procés participatiu a l'octubre amb els infants de 1r a 6è de primària de les 5 escoles de Manlleu per proposar els nous noms i les propostes es van sotmetre a votació. Finalment, els nous noms són: carrer Diamant (General Weyler), carrer Catalunya (Casanovas Tona) i carrer Serpent (Vázquez Mella).

L'Ajuntament s'encarregarà de tramitar el canvi de nom en els organismes com Correus, Idescat o Sorea. El resultat de les votacions es va calcular establint el criteri de valor d'un 40% per als resultats sorgits de les votacions dels alumnes de les escoles i d'un 60% dels vots de la ciutadania. Entre les propostes també hi havia noms com: Alegria, Independència, Ribera o Llum.
Arxivat a