TV3 manté l'emissió de la cavalcada de Reis de Vic

La cadena emetrà en directe la rua tot i les crítiques de l'unionisme arran de la crida d'ANC i Òmnium: omplir la rua de fanalets amb estelades

Edifici de TV3 a Sant Joan Despí
Edifici de TV3 a Sant Joan Despí | Europa Press
Redacció
03 de gener del 2017
Actualitzat el 04 de gener a les 10:46h
TV3 manté l'emissió en directe aquest dijous de la cavalcada de Reis de Vic. Així ho han explicat fonts de la cadena a Europa Press després de la polèmica suscitada per la crida de l'ANC i Òmnium d'Osona: omplir la rua de fanalets amb estelades.

Les crítiques de l'unionisme tampoc han frenat les vendes de fanalets a la parada de l'ANC a la capital osonenca.  La Fina Roura, que n'ha comprat per als seus néts, s'exclamava: "Que diguin el que vulguin, tant em fa, sempre hi ha polèmica". "Si fins i tot ens fan un judici pels ous" ha sentenciat en declaracions a Osona.com, referint-se al cas de Joan Coma.
 

Venda de fanalets independentistes aquesta tarda a Vic Foto: Albert Alemany


C's, PP i Societat Civil Catalana carreguen contra la iniciativa

Els dirigents de Ciutadans, Inés Arrimadas i Albert Rivera, han titllat de "lamentable" la promoció dels fanalets independentistes, a través dels respectius perfils de Twitter. La cap de l'oposició al Parlament ha demanat tornar urgentment al "seny", mentre que Rivera ha dit que "fins i tot a la cavalcada dels Reis Mags (...) volen posar els polítics separatistes la seva bandera de divisió".

En la mateixa línia, Xavier García Albiol (PP) ha considerat que els impulsors són uns "fanàtics" amb "ments mesquines". El vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, Pablo Casado, ha qualificat la crida "d'ocurrència absurda i ridícula" i que l'acció pretén ocultar "el fracàs de la gestió de populistes i independentistes". Les crítiques de Casado –un dirigent de primera línia a escala estatal- a l'independentisme no han quedat aquí, sinó que ha afegit que a Vic ja s'han produït altres accions amb l'objectiu de "separar els catalans per la seva ideologia, pel seu amor a una bandera o pertinença a una identitat". "Accions que no ens han agradat com l'última celebració del dia de la Hispanitat", ha precisat.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo ha qualificat la iniciativa de "desafortunada" i ha assegurat que la "desesperació" d'aquells que veuen com l'independentisme per suport els fa prendre decisions equivocades com polititzar una celebració on els únics protagonistes haurien de ser els nens i nenes dels pobles i ciutats de Catalunya. "L'únic estel que hauria de brillar el dia de la cavalcada és l'estel d'Orient i això no ho ha d'oblidar ni l'ANC ni ningú", ha reblat.

Rajoy, per la seva banda, ha demanat “sentit comú” per no polititzar una celebració com les cavalcades. “Les festes dels Reis Mags són fonamentalment per a nens i pares i m’agradaria que els nens tinguessin unes festes com les que hem tingut tots nosaltres”, ha declarat des de Pontevedra.

Societat Civil Catalana ha anat més enllà i ha demanat a TV3 que se suspengui l'emissió de la cavalcada de Reis de Vic. A través d'un comunicat, han denunciat que Òmnium i l'ANC volen aprofitar la retransmissió per fer "propaganda separatista mitjançant la instrumentalització política dels nens" i afegeixen que "la repugnant utilització" dels menors "no pot comptar amb la complicitat ni directament ni indirectament de TV3". En la carta, el president de l'entitat, Mariano Gomà, recorre al Llibre d'Estil de la CCMA per reclamar la suspensió de l'emissió en considerar que no es respecta la diversitat.

Gomà apunta a la carta que el que ANC i Òmnium pretenen seria "una emissió escandalosament propagandística", que "a més d'orientar el pensament dels menors, violentaria clarament la sensibilitat de les famílies que en absolut comparteixen aquests postulats".
 

Una família osonenca rebent els Reis d'Orient amb un fanalet amb una estelada. Foto: NacióDigital


 
Arxivat a