Detenen dos homes a Vic per estafar 1.200 euros «retornant» pernils amb tiquets falsos

Entraven a l'establiment, agafaven un pernil i presentaven el tiquet de compra al punt d'atenció al client per fer-ne la devolució

Redacció Osona.com
30 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:02h
La Guàrdia Urbana de Vic va detenir dos homes, veïns de Pallejà (43 anys) i de Sant Feliu de Llobregat (36 anys), per estafar 1.200 euros retornant pernils amb tiquets falsos en diferents establiments de la mateixa cadena d'hipermercats. Concretament haurien obtingut un total de 1.251 euros per la devolució de 9 pernils.

Presumptament, havien sostret els rotlles de tiquets en blanc i els imprimien simulant haver fet una compra d'un pernil per després, amb el tiquet imprès, adreçar-se a la botiga. Actuaven de la seguent manera: anaven a l'hipermercat, agafaven un pernil de la botiga i llavors s'adreçaven a la taula d'atenció al client. Aprofitant que la ubicació d'aquesta taula està al costat del propi accés a l'establiment, feien veure que venien de fora de l'establiment amb el pernil, presentaven el tiquet de compra (falsificat) i reclamaven la devolució de l'import del pernil amb qualsevol excusa.

Els fets es remunten el passat 28 de desembre, el dia dels Sants Innocents, quan es va avisar a la Guàrdia Urbana per la presència de dues persones amb una conducta sospitosa en un establiment públic. Llavors, un agent de paisà es va personar al lloc i va fer seguiment d'aquestes persones en abandonar el local fins al vehicle que tenien estacionat als voltants. Se'n va procedir a la identificació i en l'escorcoll del vehicle es van trobar una impressora de tiquets, un escàner, un ordinador portàtil, altres rulls de paper de tiquets en blanc i diversos tiquets impresos corresponents a presumptes compres fetes en diferents establiments d'una mateixa cadena d'hipermercats.
Arxivat a