El Patronat d'Estudis Osonencs tanca l'any amb un llibre sobre l'arquitecte vigatà Josep Maria Pericas

Serà aquest dijous a dos quarts de 8 del vespre al Temple Romà

Redacció Osona.com
28 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:20h
El Patronat d’Estudis Osonencs tanca l'any amb la presentació del llibre d'Aleix Catasús Oliart sobre l'arquitecte noucentista vigatà Josep Maria Pericas. El llibre ha estat publicat pel Patronat com a número 31 de la col·lecció Monografies, i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torelló, l'Ajuntament de Vic, la Delegació d'Osona del Col·legi d'Arquitectes, la Fundació Puig-Porret i Consultori Bayés.

El llibre, com diu Enric Pericas en el pròleg, constitueix una crònica completíssima sobre Josep Maria Pericas, "que supera la fragmentació historiogràfica i que no es limita a la seva obra construïda, sinó que també fa incursió en el món del disseny, l'arqueologia i els estudis erudits de l'arquitectura romàntica i medieval de l'arquitecte".

S'hi fa especial esment a les obres que es conserven a Vic, Torelló, Prats de Lluçanès, la Gleva, Manlleu, Tona i altres localitats de la comarca, i també es recullen les obres que va fer a Barcelona --especialment el monument a Verdaguer--, i en altres localitats. El llibre és una reelaboració del treball que va rebre el Premi Plana de Vic, que concedeix anualment el Patronat, en la seva edició del 2013.
Arxivat a