Joan Coma declararà demà a l'Audiència Nacional després d'una detenció pactada entre la CUP i Interior

El tribunal l'investiga per un suposat delicte de sedició | El regidor a l'Ajuntament de Vic es va negar a declarar a finals d'octubre

Joan Coma anant cap al cotxe dels Mossos
Joan Coma anant cap al cotxe dels Mossos | Albert Alemany
Redacció
27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:26h


El regidor de la CUP, Joan Coma, passarà a disposició judicial aquest dimecres a primera hora del matí per declarar a l'Audiència Nacional espanyola per un suposat delicte de sedició, segons han confirmat fonts del propi tribunal. Els Mossos d'Esquadra l'han detingut aquest dimarts per portar-lo cap a Madrid després que Coma es negués a declarar a finals d'octubre. Segons ha pogut saber Osona.com, les circumstàncies de la detenció del regidor han estat pactades entre la CUP i el Departament d'Interior.

Tal com ha enregistrat aquest diari, la detenció s'ha fet efectiva al voltant d'un quart de 12 a prop de Correus de Vic, lloc on Coma havia pactat amb els Mossos fer efectiva la detenció. Dos agents de paisà han acompanyat Coma fins al cotxe i s'han dirigit cap a Madrid. El regidor s'ha acomiadat de la seva dona i ha pogut rebre l'escalf de membres de la CUP com Katia Juncks o l'alcaldessa de Vic, Anna Erra (CiU).

Tot plegat una imatge molt diferent a la de la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. Aleshores, els Mossos d'Esquadra es van presentar al domicili de l'alcaldessa a quarts de vuit sense avís previ i la van traslladar directament als jutjats.
Arxivat a