VÍDEO Joan Coma deixa un missatge previ a la detenció: «El problema no el tenim nosaltres, sinó ells»

El regidor de Capgirem Vic s'enregistra abans que agents dels Mossos d'Esquadra el detinguin

Imatges del vídeo enregistrat per Joan Coma
Imatges del vídeo enregistrat per Joan Coma | Moviment 3003
Redacció
27 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:00h


El regidor de la CUP de Vic investigat per incitació a la sedició, Joan Coma Roura, ha estat detingut aquest dimarts al matí per negar-se a declarar davant del jutge. Els Mossos se l'han endut amb un cotxe de paisà. Moments abans, Coma Roura ha escrit al seu compte de Twitter: "L'estat espanyol em deté. Aprofitem tot allò que ens uneix per plantar-li cara col·lectivament. Una abraçada a tots, de tot cor. Amor etern". Coma Roura serà traslladat a Madrid, on demà declararà a l'Audiència Nacional.

"Sóc en Joan Coma. Fa poca estona que la policia m'ha detingut. Ara mateix m'estan traslladat a Madrid contra la seva voluntat". Així comença el vídeo que Joan Coma ha enregistrat minuts abans de la seva detenció explicant la necessitat que té "moltes ganes de recuperar la normalitat i abraçar els meus nens i la Laia". "Gràcies a vosaltres estic bé, tranquil i molt serè", explica abans d'agrair el suport rebut per part de les persones i entitats.

Com ell mateix narra, considera que l'Estat l'obliga a comparèixer "per haver defensat en un ple municipal desobeir lleis injustes". Coma explica que "el problema no el tenim nosaltres, sinó ells" i no descarta declarar. "No seran ells, sinó nosaltres, independentistes i no independentistes els que decidirem a les urnes el futur del nostre poble. Si cal, sense permís", afegeix, abans de tornar a agrair tot el suport rebut.

 

Joan Coma, en el moment de ser detingut al centre de Vic. Foto: Albert Alemany