El moviment de suport a Joan Coma i la CUP convoquen concentracions arreu del país avui al vespre

A Osona, la concentració serà davant de l'ajuntament de Vic a les 8 del vespre

Joan Coma, en el moment de la detenció
Joan Coma, en el moment de la detenció | Albert Alemany
Redacció Osona.com
27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:11h
El Moviment 30/03 i la CUP han convocat concentracions arreu del territori de suport a Joan Coma Roura, el regidor de Capgirem Vic, que ha estat detingut per negar-se anar a declarar a l’Audiència Nacional espanyola. Serà a les 8 del vespre d'aquest dimarts 27 de desembre davant de tots els ajuntaments; a Osona, davant de l'ajuntament de Vic.

La plataforma denuncia que "és un pas més en l'ofensiva antidemocràtica i contra les llibertats de l'Estat espanyol" i alhora exigeixen "la llibertat immediata d'en Joan". La concentració també es fa extensiva a "totes aquelles persones perseguides per la defensa de les llibertats". Coma està investigat per incitació a la sedició.

Sara Blázquez: «Ara més que mai toca fer pinya per exigir la llibertat d'en Joan»

Sara Blázquez, regidora de Capgirem Vic i també portaveu del moviment, ha explicat que la detenció de Joan Coma "és un punt més de l'amenaça de l'estat en els drets bàsics de la llibertat d'expressió i de pensament". Blázquez també ha dit que "la judicialització de la política per part de l'estat es fa evident quan l'Audiència Nacional imputa i investiga l'independentisme".

Alhora, la portaveu del moviment ha recordat que "estem on estem per la complicitat existent entre el feixisme i l'estat espanyol"; "hem de recordar qui ens va denunciar a tots plegats [Josep Anglada, regidor de Plataforma Vigatana]".

Per tot això, la regidora Capgirem Vic ha animat a participar en les concentracions d'aquest dimarts a les 8 del vespre, ja que "ara més que mai toca fer pinya per exigir la llibertat d'en Joan".
Arxivat a