El ple del Consell Comarcal aprova el pressupost pel 2017, que creix un 11%

Augmenten, majoritàriament, les inversions per a programes finalistes | Els comptes s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de la CUP

Els pressupostos van tirar endavant amb el suport de l'equip de govern i l'abstenció de la CUP.
Els pressupostos van tirar endavant amb el suport de l'equip de govern i l'abstenció de la CUP. | Consell Comarcal d'Osona
Redacció
23 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:21h
El ple del Consell Comarcal ha donat el vist-i-plau al pressupost pel 2017. Els comptes, que freguen els 24 milions d'euros i creixen un 11'2% respecte els de l'any anterior, s'han aprovat amb els vots de l'equip de govern, format per l'antiga CiU, Esquerra, el PSC i el grup d'independents. Els dos consellers de la CUP, l'únic grup a l'oposició, s'han abstingut.

El vicepresident segon del Consell, Manel Romans, ha estat l'encarregat de presentar el pressupost davant del ple. El número tres de la institució ha assenyalat que l'augment de la despesa es concentra en programes d'inversió finalista, com ara el FEDER, el RIS3-PECT i EDAR.

El pressupost corrent, que ja no té en compte el capítol d'inversions, també augmenta lleugerament respecte el del 2016. Concretament, arriba als 17.583.338 d'euros. Segons Romans, aquest petit repunt "reflecteix clarament l’aposta de les administracions per destinar més recursos a la cartera de serveis socials i continuar aglutinant programes adreçats als municipis a nivell comarcal".