Vic aprofita locals buits per reactivar el comerç al nucli antic

Des de la posada en marxa del pla Espais en Transició han obert una quinzena de negocis | L'Ajuntament planteja ampliar la iniciativa a tots els barris de la ciutat i complementar-ho amb ajuts econòmics als emprenedors

Uns cartells enganxats al vidre d'un local buit anuncien que es tracta d'un Espai en transició per llogar
Uns cartells enganxats al vidre d'un local buit anuncien que es tracta d'un Espai en transició per llogar | ACN
Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 15:54h
Una barberia d'estil anglès, una botiga de rebosteria creativa, una pizzeria on els plats tenen noms d'escriptors o un espai dedicat a l'art dels tatuatges són alguns dels quinze negocis que en els últims quatre anys any obert al nucli antic de Vic gràcies a la iniciativa Espais en Transició. 

El projecte, impulsat per l'estudi BBintervencions amb el suport de l'Ajuntament de Vic i la Diputació de Barcelona, té per objectiu reactivar els espais comercials buits amb intervencions artístiques als aparadors i assessorament comercial als emprenedors. 

Les seves impulsores, Bet Parramón i Belén Atienza, han fet aquest dimarts un balanç molt positiu de la iniciativa i han exposat que les intervencions busquen "fer visibles uns espais que, amb el temps, havien quedat degradats i deixats". Per la seva banda, l'Ajuntament ha anunciat que es planteja ampliar la iniciativa a tots els barris de la ciutat i es promouran incentius econòmics pels emprenedors.