MÓN RURAL

L'exalcalde de Vic Josep Maria Vila d'Abadal liderarà el Centre de la Propietat Forestal

Ha obtingut el 75,3% dels vots a les eleccions al Consell Rector d'aquesta institució| L'organisme mixt públic-privat renova la seva direcció per primera vegada en els darrers vint anys

per Redacció, 19 de desembre de 2016 a les 10:25 |
Josep Maria Vila d'Abadal, en una imatge d'arxiu. | Josep Maria Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La candidatura Consorci Forestal de Catalunya-BOSCAT, liderada per l'exalcalde de Vic Josep Maria Vila d'Abadal, ha obtingut el 75,3% dels vots a les eleccions al Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal, que es van celebrar ahir. Amb aquests resultats provisionals, i a l’espera del recompte dels vots per correu, la participació ha estat del 24%: prop d'una quarta part dels 3.548 propietaris forestals amb plans de gestió forestal cridats a les urnes han exercit el seu dret a vot.
  

En aquestes eleccions s’han presentat dues candidatures, la vencedora, que és el Consorci Forestal de Catalunya – BOSCAT, coalició que inclou Consorci Forestal de Catalunya (CFC), Federació d’Associació de Propietaris Forestals (BOSCAT), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i Unió de Pagesos (UP), encapçalada per Vila d’Abadal. La segona és l'Institut Agrícola Català de Sant Isidre, encapçalada per Marc Comalrena de Sobregrau.

En total, la candidatura Consorci Forestal de Catalunya-BOSCAT ha obtingut 641 vots, mentre que la candidatura de l’Institut Agrícola Català Sant Isidre n'ha aconseguit 206. Amb aquests resultats, quatre dels cinc vocals recaurien en el Consorci Forestal de Catalunya-BOSCAT, mentre que l'altre quedaria en mans de l'Institut Agrícola Català de Sant Isidre. Vila d'Abadal serà el vicepresident primer de la institució.

 
El nomenament, el 23 de desembre
 
El proper divendres, 23 de desembre, es nomenaran els cinc vocals representants de la propietat forestal privada, que designaran, d’entre ells, el vicepresident primer del Centre de la Propietat Forestal. Aquests nous representants seran la veu de la propietat al Consell Rector durant els pròxims cinc anys.
 
Les darreres eleccions que s’havien fet van ser l’any 1997 i no s’havien tornat a convocar fins ara, tot i les reiterades peticions dels representants de la propietat privada en el Consell Rector i de les organitzacions agràries i forestals de Catalunya.
 
El Centre de la Propietat Forestal (CPF) és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb competències en l’ordenació, el foment i la gestió dels terrenys forestals de titularitat privada de Catalunya (el 70% de la superfície forestal de Catalunya).
 
Amb del CPF, els silvicultors disposen d’un organisme d’administració pròpia, que integra les diferents competències amb incidència en els boscos privats de Catalunya i que els permet que participin activament en l’establiment de les polítiques forestals.
 

Un moment de les votacions d'aquest dissabte. Foto: Centre de la Propietat Forestal

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació