«Verdaguer. Ombres i Maduixes» clou la capitalitat cultural de Vic i passa el relleu a Reus

El musical d'Obeses acara el poeta jove i terrenal, interpretat per Arnau Tordera; amb el poeta vell, savi i desenganyat, que encarna Ferran Frauca | Les entrades estan exhaurides

Ferran Frauca i Arnau Tordera
Ferran Frauca i Arnau Tordera | L'Atlàntida - Centre d'Arts Escèniques d'Osona
Redacció Osona.com
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 8:52h
El Teatre Atlàntida de Vic acull aquest divendres i dissabte (16 i 17 de desembre) el musical Verdaguer. Ombres i maduixes, la producció que clou els actes de Vic, Capital de la Cultural Catalana (VICCC 2016). Així doncs, Vic tanca l'any de la capitalitat cultural i passa el relleu a Reus.

L'obra, interpretada per Obeses, està basada en proses autobiogràfiques i poemes de Verdaguer. A través d'aquestes peces, es construeix un fil argumental que acara un Verdaguer jove i terrenal (interpretat per Arnau Tordera) amb un Verdaguer vell, savi i desenganyat (Ferran Frauca).

Pep Paré, director de l'obra conjuntament amb Antoni Font, va remarcar, durant la presentació que "és un viatge per la paraula i la música, una muntanya russa de sensacions que no tenen temps, no són ni del segle XIX ni del XXI, com no tenen temps la paraula de Verdaguer, ni Shakespeare, ni Txékhov".

Per la seva banda, Antoni Font va destacar la tria del gènere musical: "no hem rebaixat Verdaguer sinó que li hem donat un altre punt d'entrada, fent que aquesta sigui una obra del passat, del present i del futur". El director musical, compositor i intèrpret Arnau Tordera va definir la seva aportació com "un coixí sonor des de l'inici fins al final de l'espectacle (...) donant un teixit musical coherent que es mou des del pop fins al rock simfònic". En definitiva, "Verdaguer expressat a través del cant".

Entrades exhaurides

L'espectacle es podrà veure en aquestes dues úniques funcions i les entrades ja estan exhaurides. Tot i així, la producció i direcció no va descartar tornar a repetir l'espectacle. De moment, però, volen representar-lo i clausurar la capitalitat de Vic Ciutat de Cultura.

Aquest espectacle és una coproducció de l'Atlàntida, l'Ajuntament de Vic i la Fundació Jacint Verdaguer. L'obra compta amb la col·laboració de la Fundació Girbau, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura.
 

L'elenc de tot l'espectacle. Foto: L'Atlàntida - Centre d'Arts Escèniques d'Osona

Arxivat a