Manlleu engega els processos participatius del passeig del Ter i del nou POUM

Àlex Garrido remarca la "cabdal importància" dels dos projectes i, tot i que arrenquen en paral·lel, la seva complementariat

Maite Gallifa, Marta Moreta, Àlex Garrido i Enric Vilaregut en la roda de premsa d'aquest dimarts
Maite Gallifa, Marta Moreta, Àlex Garrido i Enric Vilaregut en la roda de premsa d'aquest dimarts | Carles Fiter
13 de desembre del 2016
Actualitzat el 16 de desembre a les 10:42h
L'Ajuntament de Manlleu ha engegat aquest dimarts dos processos de participació ciutadana: el passeig del Ter i el nou Planejament d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). "Són dos processos de cabdal importància per la ciutat" ha remarcat l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, durant la roda de premsa d'aquest dimarts a la tarda. Garrido ha apuntat que des de l'inici de mandant han apostat per la participació demanant que la ciutadania opinés, com en el PEC (Projecte Educatiu de Ciutat) i també el FES Manlleu (Fòrum Econòmic i Social).

Tot i que els dos processos arrenquen en paral·lel, l'alcalde ha remarcat que són "complementaris", ja que "el futur de Manlleu es dibuixa en aquest POUM i el passeig del Ter n'és una joia". En aquest mateix sentit, la regidora de Manteniment, Servei d'Obres i Espai Públic, Marta Moreta ha destacat que el riu ha de continuar sent "l'impuls de la ciutat".

Ja fa mesos que es treballa en els dos programes de participació. Ambdós processos s'inicien alhora i avançaran en paral·lel, però finalitzarà abans el del passeig del Ter per poder tenir en compte els resultats d'aquest en el nou planejament.

La participació en el nou POUM

El passat novembre, el ple de Manlleu va aprovar l'avanç de POUM i, per tant, la publicació i exposició d'aquesta documentació al municipi. Tal com ha explicat el regidor de Serveis Territorials i Esports, Enric Vilaregut, "ara és el moment de fer les aportacions pel municipi".

L'avanç de POUM és la primera part d'un llarg procés que culmina amb la publicació final. Un cop aprovat l'avanç en el ple, s'ha d'exposar el document i la ciutadania pot fer arribar els seus "dubtes o suggerències" a l'Ajuntament. Per tal que la ciutadania pugui tenir més temps, Vilaregut ha explicat que estarà exposat 30 dies més del que pertoca "perquè ens interessa que arribi al màxim de gent".

Després d'aquest procés, tornarà a passar per ple amb les propostes afegides (aprovació inicial del POUM); tornarà a sotmetre's a informació pública (al·legacions que pot fer la ciutadania) i tornarà a passar pel ple (aprovació provisional), que es considera l'aprovació final de l'Ajuntament. Llavors, l'aprovació definitiva la fa la Comissió d'Urbanisme la Generalitat de Catalunya.

La redacció del passeig del Ter

Els representants de la roda de premsa han remarcat l'oportunitat per treballar conjuntament amb la ciutadania en aquest espai tan emblemàtic: el passeig del ter i tot el Vora Ter. Tal com ha explicat Marta Moreta, la façana fluvial de Manlleu és de vuit quilòmetres, dos dels quals estan en el tram urbà de la ciutat. Per aquest motiu, es vol iniciar un procés de "debat i reflexió" de la ciutadania de Manlleu sobre el futur del Parc del Ter.

Tal com ha explicat, la regidora de Participació Ciutadana i adjunta de Cultura, Maite Gallifa, també es vol conèixer els usos actuals que la ciutadania fa de la zona. Per això, hi ha un qüestionari online que permet recollir l'opinió de la ciutadania i que "acabarà abans del POUM perquè es pugui tenir en compte" en el planejament.

Xerrades, escoles i passejades

En aquest sentit, per la importància d'aquests dos projectes, tal com remarca l'Ajuntament, es faran diferents accions per motivar i facilitar la participació ciutadana, des de qüestionaris online fins a visites insitu, passant per un treball amb les escoles, l'exposició de tot material disponible i sessions de debat entre d'altres. Per tot això, des del consistori esperen que hi hagi una alta participació amb consens social, on la majoria de la població hi pugui veure reflectides les seves expectatives.
 

Consulta el web del POUM

Consulta el web del passeig del Ter

Participa en el qüestionari del passeig del Ter



 
Arxivat a