Crema de fotos del rei a Vic en suport dels detinguts

Unes cent persones s'apleguen a la plaça del Pes per fer costat als arrestats on exigeixen "el seu alliberament immediat"

Crema d'imatges a la plaça del pes
Crema d'imatges a la plaça del pes | Osona.com
12 de desembre del 2016
Actualitzat el 14 de desembre a les 20:34h

Un centenar de persones es van concentrar aquest dilluns al vespre a la plaça del Pes de Vic per donar suport als quatre independentistes detinguts per cremar fotos del rei la passada Diada de l'Onze de Setembre. Al final de la concentració també es van cremar imatges del rei mentre s'entonava Els Segadors.

Diversos moviments van convocar una concentració a les vuit del vespre arreu del territori. A Osona, moviments de l'esquerra independentista van manifestar tot el seu suport als detinguts i van remarcar que "la desobediència és l'únic camí". Van apuntar que" el delicte real és: ser independentista", i per això van exigir "el seu alliberament immediat".

Els que es concentraven a la plaça del Pes també van criticar la gestió del Departament d'Interior, amb Jané al capdavant. L'Audiència Nacional espanyola va ordenar aquest dilluns la detenció i el trasllat dels joves arrestats pels Mossos d'Esquadra. A primera hora del matí de dilluns, els agents van detenir dos dels investigats, Jordi Almiñana de Navàs i Aitor Blanc; i el voltant de les dues al tercer, Ivan Altimira. Aquest dimarts, van detenir la resta dels investigats. Aquests cinc joves, que posteriorment van sortir en llibertat, van plantar l'Audiència Nacional espanyola, el passat 7 de desembre.

 
Arxivat a