Espinelves encara els últims dies de la Fira de l'Avet amb la seguretat que batrà rècord de visitants

"Jo he estat en totes les 36 edicions del certamen i com aquest any mai", assegura el regidor de Turisme del municipi

Dos visitants a la Fira de l'Avet d'Espinelves
Dos visitants a la Fira de l'Avet d'Espinelves | ACN
Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:02h
La Fira de l'Avet d'Espinelves arriba a la recta final i tancarà la seva 36a edició el diumenge 11 de desembre després de nou dies de fira ininterrompuda. A les portes del darrer cap de setmana del certamen, el regidor de Turisme, Jordi Geli, ha fet un primer balanç a l'ACN i ha assegurat que "segur que fem rècord de visitants" i se superaran així les 80.000 persones.

Geli ha explicat que els dos dies festius del pont de la Puríssima, el 6 i 8 de desembre, el poble "ha estat ple de gent" i s'ha mostrat satisfet perquè en els dies feiners també s'ha registrat una forta afluència de públic. De fet, Geli ha assegurat que "en les 36 edicions del certamen no hi ha hagut mai un any com aquest". El regidor confia que el públic respongui al llarg del cap de setmana, ja que "el temps ens acompanyarà".

Espinelves està segur que superarà els 80.000 visitants a la Fira de l'Avet d'enguany, un dels certàmens més concorreguts de les festes de Nadal al territori. El regidor de Turisme d'Espinelves, Jordi Geli, ha fet una valoració molt positiva dels sis primers dies de la fira i confia que al llarg del cap de setmana "també hi passi molta gent". Geli ha relatat que enguany s'ha notat un increment del públic provinent de l'àrea metropolitana de Barcelona i ha celebrat que, fins i tot, "arriben autocars provinents de França".

Pel que fa a les vendes d'avets, els organitzadors confien que se'n vendran uns 3.000 exemplars a les nou parades que hi ha repartides per tot el municipi. Segons Geli, la varietat que més es ven és el 'Masjoanis', un avet autòcton d'Espinelves i que és un empelt entre un avet de les Guilleries i un avet andalús.

La Fira de l'Avet d'Espinelves va néixer l'any 1981 de la mà d'un grup de joves del municipi amb la intenció de recollir diners per ajudar a dur a terme diferents activitats. Des de llavors, la fira ha anat creixent any rere any fins a convertir-se en la segona fira de Nadal més important de Catalunya pel que fa al nombre de visitants.
 

Dos visitants a la Fira de l'Avet d'Espinelves Foto: ACN