Tres morts i quatre ferits en un accident de trànsit a Susqueda

El conseller d'Interior insta a complir amb les normes de seguretat i recorda que al vehicle, de cinc places, hi anaven fins a set persones | Les tres víctimes mortals són l'àvia, una mare i una filla d'un any i hi ha tres menors més ferides

El cotxe estimbat en l'accident a Susqueda
El cotxe estimbat en l'accident a Susqueda | ACN
Redacció
07 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:00h
El cotxe de l'accident amb tres morts a Susqueda (la Selva) no portava cap sistema de retenció infantil. Al turisme, un vehicle Opel Vectra, hi viatjaven fins a set persones d'una mateixa família, cinc d'elles (la mare i quatre de les filles) als seients del darrere. L'accident va tenir lloc dimarts cap a dos quarts de vuit, quan el cotxe, que baixava del Veïnat del Coll, ha sortit de la carretera en un punt on hi ha un revolt pronunciat i va anar a parar daltabaix del barranc.

El turisme va donar diverses voltes de campana i va quedar cap per avall. La mare, de 31 anys i que estava embarassada de sis mesos, una de les filles d'1 any i l'àvia, de 51 anys, van morir. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha assegurat que aquesta és "una tragèdia" que interpel·la tots els conductors. Ha instat a complir les normes de seguretat quan se surt a la carretera, no només en referència als sistemes de retenció infantils sinó també a la sobreocupació dels vehicles.

Set persones en un cotxe de cinc places

Al cotxe, un Opel Vectra amb capacitat per a cinc ocupants, hi anaven fins a set persones: un matrimoni amb quatre filles de Salt (Gironès) i l'àvia, de 51 anys i veïna de la Pobla de Mafumet (el Tarragonès). El pare, de 33 anys, era qui conduïa. Al seient del copilot, hi anava la seva sogra, i la mare i les quatre nenes estaven assegudes al darrere.

La dona, de 31 anys i embarassada de sis mesos, portava la filla d'1 any asseguda a la falda. Al seu costat, hi anava una altra filla (aquesta, de 8 anys) que portava la seva germana de 3 anys a la falda. Al seient posterior dret, hi viatjava la quarta nena de la parella, de 10 anys.
 

Punt on s'ha produït l'accident mortal a Susqueda. Foto: ACN


Revolt fatídic

El cotxe baixava del Veïnat del Coll i anava en direcció a la presa. Però el viatge s'ha estroncat en aquest revolt fatídic, just abans que la carretera creui un torrent. Tot i que les causes del sinistre s'estan investigant, el conseller d'Interior ja ha apuntat que "la carretera estava molla" i que la corba "és molt tancada".

L'Opel Vectra ha sortit de la carretera i s'ha precipitat daltabaix del barranc. Durant la caiguda, de 7 metres i mig d'alçada, ha donat diverses voltes de campana fins a quedar cap per avall. A conseqüència de l'impacte, la mare, l'àvia i la filla petita d'1 any han perdut la vida.

El pare ha pogut sortir del cotxe pel seu propi peu, ha remuntat el barranc i ha trucat al telèfon d'emergències 112 per donar l'alerta. Fins al lloc s'hi han desplaçat efectius dels Bombers, dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que les altres tres filles (de 10, 8 i 3 anys) han resultat ferides de diversa consideració. La que està més greu és la de 3 anys, a qui han hagut d'intervenir d'urgència perquè patia un traumatisme abdominal. Al pare, per la seva banda, l'han traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona, tot i que només té ferides lleus.
 

El conseller Jordi Jané, a la zona de l'accident de Susqueda. Foto: ACN