Anglada no haurà de tornar a judici per la presumpta agressió a dos joves de Vic l'abril de 2012

L'Audiència de Barcelona ha declarat nul·la la sentència que obligava el regidor a un nou litigi

Redacció Osona.com
05 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:22h
L'Audiència Provincial de Barcelona ha decidit declarar nul·la la sentència en què s'obligava a celebrar un altre judici pels fets del 22 d'abril de 2012 a Vic, en què presumptament l'expresident de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, va agredir dos joves a la plaça Major. El novembre de 2015 es va celebrar el judici, i la magistrada va absoldre Anglada perquè va donar validesa als testimonis que acompanyaven el regidor en el moment dels incidents perquè havien donat una versió "clara, rotunda i coincident en tots els extrems", "a diferència de les versions dels perjudicats".

Després d'un recurs de la part demandat, l'abril del 2016 l'Audiència de Barcelona va anul·lar la sentència que declarava l'absolució d'Anglada donant per vàlid que durant el judici no es va tenir en compte l'informe del metge forense que va inspeccionar els dos joves presumptes víctimes de l'agressió i on s'obligava a la nova convocatòria d'un judici. Després d'un recurs per part de Josep Anglada, l'Audiència acaba de rectificar i diu que sí que es va valorar aquesta prova, tot i que "de manera implícita", i per això declara la nul·litat de la sentència.

Ara, la Secció 8a de l'Audiència de Barcelona haurà de dictar una nova sentència que resolgui els recursos d'apel·lació interposats pel fiscal i l'acusació particular contra la sentència d'instància del desembre del 2015 dictada pel Penal 1 de Manresa.

La presumpta agressió del 2012

Els fets objecte de disputa es remunten a la primavera del 2012 quan presumptament Josep Anglada va insultar tres joves i en va agredir dos a la Plaça Major de Vic. Llavors, la part demandada hauria etzibat cops de puny i de cap cosa que va provocar que els nois fossin traslladats a l'hospital. Per la seva banda, l'expresident de PxC va denunciar als Mossos d'Esquadra que els nois havien intentat agredir-lo.

En el seu moment, la jutgessa del penal número 1 de Manresa va donar com a vàlids els tres testimonis que anaven amb l'expresident de PxC perquè van donar "una versió clara, rotunda i coincident en tots els extrems". Per contra, la magistrada va considerar que els denunciants dels fets van donar versions totalment diferents com els propis insults que suposadament va rebre l'acusat o la manera en què van ser agredits. Precisament, un altre dels motius que van portar la magistrada a absoldre Anglada va ser que ni les acusacions ni el Ministeri Fiscal van aportar un informe pericial mèdic que hagués permès acreditar l'existència real de les lesions que es denunciaven, així com l'origen defensiu i agressiu de les mateixes.

El ministeri fiscal durant el judici demanava per Anglada una pena de deu mesos de presó per un presumpte delicte contra la integritat moral i una multa de 900 euros per les lesions, a més d'indemnitzar amb 340 i 240 euros les dues víctimes. De la seva banda, l'acusació particular li demanava una pena d'un any i nou mesos de presó.

La presumpta agressió va generar un fort rebuig a la ciutat de Vic i, fins i tot, es va organitzar una manifestació amb el lema 'cohesió social, contra el racisme', que va congregar més d'un miler de persones i en la qual es van cridar consignes contra Josep Anglada. La concentració va rebre l'adhesió d'unes 130 entitats d'arreu del territori i unes 400 persones a títol individual.
Arxivat a