Alguns ajuntaments d'Osona obren aquest 6-D

Viladrau organitza una votació popular per escollir les propostes a què es destinarà la partida de pressupostos participatius

L'Ajuntament de Viladrau, que ja va obrir el 12O, farà una consulta
L'Ajuntament de Viladrau, que ja va obrir el 12O, farà una consulta | Ajuntament de Viladrau
Redacció
05 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:28h
Alguns ajuntaments catalans i també osonencs obren les seves portes aquest 6 de desembre, dia de la Constitució. Aquesta vegada l'atenció no se centrarà en Badalona, que va ser protagonista el passat 12 d'octubre, sinó en municipis més petits d'arreu de Catalunya.

En la majoria de municipis, però, els regidors de partits sobiranistes treballaran, però els ajuntaments no estaran oberts, com és el cas de Barcelona. Paral·lelament, també se celebraran actes solidaris per tot el territori seguint les recomanacions de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Precisament aquesta associació ha fet una crida als càrrecs electes, que hi estan associats, perquè treballin sense implicar els funcionaris.

A Osona, tornaran a treballar els tres pobles que ja van obrir el passat 12 d'octubre: Viladrau, Prats de Lluçanès i El Brull. D'altra banda, hi ha ajuntaments que ho han fet públic i n'hi ha que no.

A Viladrau, una consulta

L'Ajuntament de Viladrau (ERC) ha decidit tornar a obrir les portes dimarts. En aquesta ocasió, però, el motiu és la celebració d'una votació popular per escollir les propostes a què es destinarà la partida de pressupostos participatius.

D'aquesta manera, de les nou del matí a les dues del migdia el consistori romandrà obert perquè qualsevol persona major de 16 anys i empadronada o amb residència a Viladrau pugui votar entre onze projectes que han sortit a proposta de la mateixa ciutadania.

Prats, El Brull, Vic i la Vall del Ges

Tant Prats de Lluçanès com el Brull tornaran a obrir les portes dels seus ajuntaments. Tal com remarca l'alcalde de Prats, Isaac Peraire,"la Constitució Espanyola no ens representa, no ens deixa decidir el propi futur i suspèn lleis que afecten les necessitats bàsiques de la ciutadania de Catalunya".

Per això, l'equip de govern i els regidors de Prats de Lluçanès atendran les consultes ciutadanes igualment. Així mateix passarà a Vic, on l'alcaldessa Anna Erra i els regidors atendran les seves funcions amb normalitat.

També obriran molts ajuntaments de la Vall del Ges, com Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç. En el cas de Sant Hipòlit, també estarà obert, tal com anuncien els socis de govern del PSC: Som Voltregà.