Espinelves espera «batre rècord» amb més de 80.000 persones per la Fira de l'Avet

Els carrers empedrats del municipi acullen curiosos i firaires en la 36a edició d'una de les cites nadalenques de capçalera a Catalunya

Dos visitants a la Fira de l'Avet d'Espinelves
Dos visitants a la Fira de l'Avet d'Espinelves | ACN
ACN
03 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:07h
Com passejar per un pessebre. Ho descriu així el regidor de Turisme de l'ajuntament d'Espinelves (Osona), Jordi Geli, i hi coincideixen en Robert i en Vicens, que han fet cap a la 36a edició de la Fira de l'Avet des de Portvendres, al Rosselló. Ells són dues de les 80.000 persones que el municipi pretén rebre des d'aquest dissabte i fins el dia 11 en una de les principals cites de Nadal del país.

 El consistori fins i tot confia en "batre rècord" de participació: la distribució dels festius -"la setmana dels ponts"- fan augmentar les expectatives dels organitzadors. En vendes, les nou parades d'avets pretenen superar els 3.000 exemplars. "Si arribem als 4.000 estarem més que contents, els arbres es venen d'un en un", afirma Geli.

En Joan Miquel i la Xènia, pare i filla, s'han desplaçat des de Calafell cap a la Fira de l'Avet. "És el primer any que venim", explicaven just després de comprar un arbre. El repte ara, guarnir-lo per Nadal i sobretot, "aconseguir que visqui". En canvi, per l'Adolfo, resident a Arenys de Mar, la Fira d'Espinelves ja és una tradició. És el tercer any que aprofiten aquestes dates per comprar un arbre. "Un de natural fa més Nadal", diu.

No en compraran cap, en canvi, en Robert i en Vicens, que ja en tenen a casa. "No coneixíem pas el poblet, és molt bonic", asseguren aquests dos amics del Rosselló. "Vam veure al diari de Perpinyà que hi havia la fira i hem vingut, és extraordinari. La gent que hi ha, mai pensava això, a les 9 del matí ja hi havia gent! Tornarem a venir", exclama en Robert.

La situació del poble, en plenes Guilleries, atorga a Espinelves el "50%" de l'encant, assegura Geli. I les cases i els carrers de pedra, l'església romànica i els productes de Nadal –molts avets però també tions, torró i figures de pessebre- completen l'escenari de la 36a fira de l'Avet d'Espinelves.
 

L'església de Sant Vicenç d'Espinelves, a través d'uns avets Foto: ACN