Un musical d'Obeses sobre Verdaguer clourà la capitalitat cultural de Vic

"Verdaguer. Ombres i Maduixes" acara el poeta jove i terrenal, interpretat per Arnau Tordera; amb el poeta vell, savi i desenganyat, que encarna Ferran Frauca

Paré, Tordera, Font, Torrents, Roura i Ferrer en la roda de premsa de presentació
Paré, Tordera, Font, Torrents, Roura i Ferrer en la roda de premsa de presentació | L'Atlàntida - Centre d'Arts Escèniques d'Osona
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:26h
El Teatre Atlàntida de Vic acollirà els propers 16 i 17 de desembre el musical Verdaguer. Ombres i maduixes, la producció que clou els actes de Vic, Capital de la Cultural Catalana (VICCC 2016). L'obra, interpretada per Obeses, està basada en proses autobiogràfiques i poemes de Verdaguer.

En l'espectacle a través d'aquestes peces, es construeix un fil argumental que acara un Verdaguer jove i terrenal (interpretat per Arnau Tordera) amb un Verdaguer vell, savi i desenganyat (Ferran Frauca).

"Un viatge per la paraula i la música"

"No pretenem fer pedagogia, ni biografia de Verdaguer", va dir durant la presentació Pep Paré, director de l'obra conjuntament amb Antoni Font. Paré va explicar que l'espectacle "es remet als universals amb senzillesa: que el mirall ens expliqui".

En aquest mateix sentit, Paré va remarcar que "és un viatge per la paraula i la música, una muntanya russa de sensacions que no tenen temps, no són ni del segle XIX ni del XXI, com no tenen temps la paraula de Verdaguer, ni Shakespeare, ni Txékhov".

Per la seva banda, Antoni Font va destacar la tria del gènere musical: "no hem rebaixat Verdaguer sinó que li hem donat un altre punt d'entrada, fent que aquesta sigui una obra del passat, del present i del futur". "És un bon llibret, amb bons textos i amb una música extraordinària" va sentenciar Font.

El director musical, compositor i intèrpret Arnau Tordera va definir la seva aportació com "un coixí sonor des de l'inici fins al final de l'espectacle (...) donant un teixit musical coherent que es mou des del pop fins al rock simfònic". En definitiva, "Verdaguer expressat a través del cant".

El poeta, a l'abast del públic

La directora de la Fundació Jacint Verdaguer, Carme Torrents, va remarcar que amb aquest espectacle s'assoleix l'objectiu de la Fundació de posar a l'abast del gran públic l'obra del poeta. Amb relectures com aquesta "pretenem que la gent s'emocioni i senti Verdaguer com un autor contemporani".

Una obra que va més enllà

Tot i que l'espectacle es podrà veure en dues úniques funcions, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic, Susagna Roura, va apuntar que aquesta expectació que s'ha generat va més enllà de Vic i Osona. Roura també va remarcar que "és la millor manera de clausurar la capitalitat de Vic Ciutat de Cultura" i que, a més, "sigui un espectacle sobre Verdaguer".

Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, va afirmar que el musical "superarà les expectatives per la passió que hi ha posat tothom (...) des de la seriositat del treball d'Obeses -que en fa la interpretació musical- fins a la tria dels actors".

Espectacle gratuït

L'Ajuntament de Vic ha decidit que l'espectacle ha de ser gratuït com a clausura del VICCC2016, que el mateix dia 17 de desembre passarà el relleu a Reus, la capital de la cultura catalana del 2017.

En un primer moment, es va fer pagar les entrades (12 euros). Els que ja tinguin una entrada, doncs, poden canviar-la per un altre espectacle -de similar valor- a les taquilles del Teatre l'Atlàntida.

Aquest espectacle és una coproducció de l'Atlàntida, l'Ajuntament de Vic i la Fundació Jacint Verdaguer. L'obra compta amb la col·laboració de la Fundació Girbau, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura.
 

L'elenc de tot l'espectacle. Foto: L'Atlàntida - Centre d'Arts Escèniques d'Osona

Arxivat a