El CAP Osona de Vic estrena una pantalla tàctil per facilitar tràmits administratius

Cinc centres d'atenció primària de la Catalunya Central permetran reduir el temps d'espera a l'hora de fer algunes consultes o gestions als taulells

Les noves pantalles s'instal·laran a cinc CAP de la Catalunya Central
Les noves pantalles s'instal·laran a cinc CAP de la Catalunya Central | ICS
Redacció
30 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:21h
Aquest proper dijous, 1 de desembre, a un total de cinc centres d'atenció primària de la Catalunya Central, entraran en servei diverses pantalles tàctils semblants a les dels caixers automàtics, que facilitaran a la ciutadania la realització de diversos tràmits d'una forma senzilla. Els nous aparells ajudaran a descongestionar els punts d'atenció i a disminuir el temps d'espera a l'hora de fer algunes consultes o gestions als taulells.

A Vic, hi haurà pantalla tàctil al CAP Osona; A Manresa, al CAP Bages i al CAP Sagrada Família; a Igualada, al CAP Anoia; i a Berga, al CAP Berguedà. Durant el període inicial d'implantació d'aquest sistema, professionals d'atenció a la ciutadania estaran a disposició dels usuaris per ajudar-los a resoldre qualsevol dubte.

A les pantalles es podran programar visites amb els professionals de medicina, infermeria, pediatria, treball social i odontologia. També s'hi podran consultar i imprimir la relació de visites pendents, el pla de medicació i els justificants de visites.

A banda de les pantalles, que són als mateixos centres d'atenció primària esmentats, tots els usuaris de la sanitat pública catalana tenen al seu abast per Internet La Meva Salut, un espai digital personal, de consulta i de relació, que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i d'altres serveis en línia per fer tràmits, consultes i tenir cura de la seva salut.

Inclou la informació que s'ha generat per l'atenció sanitària prestada en algun dels centres assistencials públics, com ara el Pla de medicació vigent de la recepta electrònica, les vacunes administrades, els diagnòstics, els informes clínics i els resultats de les proves i les exploracions complementàries. Aquesta eina també es troba en fase d'evolució permanent.

Per garantir la confidencialitat i la seguretat en l'accessibilitat a les dades, només hi poden accedir les persones majors d'edat que disposen de la targeta sanitària individual (TSI) i d'algun sistema d'identificació personal unívoca de la seva identitat.

Els usuaris interessats a fer consultes i tràmits per Internet poden demanar informació al seu centre de referència.
Arxivat a