L'escola de Roda de Ter i l'Hospital de Vic, principals inversions del Govern el 2017

Una de les altres partides contemplades és la variant de Sant Miquel de Balenyà

Redacció Osona.com
30 de novembre del 2016
Actualitzat el 05 de desembre a la 13:59h

L'Hospital Universitari de Vic. Foto: CHV


L'Escola Emili Teixidor de Roda de Ter i l'Hospital Universitari de Vic aglutinen la major part dels pressupostos de la Generalitat per al 2017. La inversió total a Osona és d'11,2 milions d'euros, menys del que es tenia previst en el pressupost fallit del 2016 (11,8 milions). Tot i així, en aquest es contemplava el nou accés de l'Eix Transversal de Sant Julià de Vilatorta, que sumava 2,6 milions d'euros del pressupost, i actualment ja està executat.

Una de les partides més destacades de la comarca va destinada a la construcció de la nova Escola Emili Teixidor, xifrada en 2,7 milions d'euros. El centre educatiu, que s'hauria d'inaugurar el curs 2017-2018, ha de posar punt i final a deu anys de reivindicacions per unes instal·lacions dignes.

D'altra banda, l'Hospital General de Vic rebrà més de 4,3 milions d'euros per dur a terme diverses actuacions com ara la instal·lació de la climatització, la renovació de mobiliari o la reposició de maquinària. Una de les altres partides que hi ha contemplades en els pressupostos és la variant de Sant Miquel de Balenyà (1,3 milions).

Osona, la segona a la Catalunya Central

El pressupost de la Generalitat fixa una inversió de 48.348.359 euros per a la Catalunya Central –Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Solsonès i Moianès-, una xifra que representa un 2% menys que els comptes fallits del 2016, quan la inversió es va enfilar als 49,3 milions d'euros. La partida més important se l'endú el Bages, amb 18,7 milions d'euros; seguida d'Osona amb 11,2 milions d'euros; l'Anoia amb 10,2 milions d'euros; el Berguedà amb 5,8 milions d'euros; el Solsonès amb 2,2 milions d'euros; mentre que la nova comarca del Moianès es queda sense cap partida.

Entre els projectes més destacats hi ha la millora de la línia de FGC a l'Anoia i el Bages, i també la construcció de diversos centres educatius com l'Escola de Gironella, l'Institut Serra de Noet de Berga o l'Escola el Vinyet de Solsona.
Arxivat a