El Badanadal de Manlleu estrena un mercat de joguines de segona mà

L'obertura de la pista i el tobogan de gel marquen l'inici de les activiatats, que s'allargaran un mes

Redacció Osona.com
30 de novembre del 2016
Actualitzat el 01 de desembre a les 16:31h

Muntatge de la pista de gel a la plaça Fra Bernadí. Foto: Adrià Costa


El Badanadal de Manlleu d'enguany estrena el primer mercat d'intercanvi i venda de joguines de segona mà. Així doncs, aquest dissabte a la plaça Fra Bernadí es podrà vendre, intercanviar, comprar o cedir joguines. També hi haurà un taller de reparació de joguines velles; i un punt de recollida de la Deixalleria Municipal per deixar-hi les que estiguin en mal estat.

L'Ajuntament i Xarxampa posen en marxa aquesta iniciativa per promoure un segon ús a les joguines i fomentar el consum conscient i la prevenció de residus. Alhora, a través d'aquesta acció, es facilita l'accés a les joguines a famílies amb problemes econòmics.

Concurs d'aparadors de Nadal

Una de les altres novetats d'enguany, és el primer concurs d'aparadors de Nadal. L'Ajuntament de Manlleu, amb el suport del MAB (Manlleu Associació de Botiguers), convoca aquest concurs amb l'objectiu d'implicar i motivar al comerç local a participar en les activitats que es porten a terme al llarg de l'any a Manlleu. La temàtica del concurs és el gel i s'hi han inscrit 23 comerços.

L'aparador guanyador es decidirà en base als vots del jurat, format per professionals del món del comerç i el disseny, el regidor de Promoció Econòmica (que passaran a valorar els aparadors el dia 15 de desembre) i les votacions de ciutadania i visitants, que podran
votar del dia 3 i a l'11 de desembre presencialment a l'ajuntament o bé via web.

D'altra banda, també hi haurà un espai pel comerç a la plaça Fra Bernadí. L'espai ExPress arriba a la seva 7a edició, agafant com a fil conductor i nexe el gel. Del 3 de desembre al 5 de gener de 2017 l'ExPress es convertirà de nou en l'aparador del comerç de Manlleu, on 44 establiments comercials exposen i venen els seus productes. Aquest espai permet reunir el comerç en un únic lloc, de manera que els visitants poden conèixer el comerç de Manlleu de manera fàcil i còmoda. Com a novetat d'aquest any s'ha recuperat un espai on els comerços participants poden oferir-hi tallers o xerrades.

La pista de gel, gairebé a punt

La plaça Fra Bernadí ja té gairebé a punt la pista de gel amb el triple tobogan també de gel, que s'inaugurarà el divendres 2 de desembre a les 6 de la tarda amb l'encesa de l'arbre de Nadal. Com cada any, al costat de les pistes de gel hi haurà una carpa climatitzada amb un espai de joc i lleure amb activitats i tallers per als més petits.

El Badanadal es complementa amb més de 60 activitats pensades per a tot tipus de públic, de temàtica diversa (nadalenques, culturals, formatives, esportives...) i programades en diferents indrets de Manlleu, organitzades per entitats locals o bé directament per l'Ajuntament de Manlleu. Pastorets, concerts, exposicions, espectacles i activitats esportives, a més de les activitats pròpies del dia 5 de gener, amb el Campament Reial on els infants poden fer tallers i conèixer de ben a prop a Ses Majestats els Reis de l'Orient i participar tot seguit d'una Cavalcada de Reis màgica.
 

Recull de galeries de fotos del Badanadal de Manlleu


Espai Express. Foto: Adrià Costa

Arxivat a