Els Catarres, Oques Grasses i l'Atlàntida triomfen als premis ARC

Sopa de cabra i Love of Lesbian també es van imposar en els guardons dedicats a la Indústria Musical del Directe

Redacció
29 de novembre del 2016
Actualitzat el 01 de desembre a la 13:27h

Foto de família amb els guanyadors dels Premis ARC 2016 Foto: Premis ARC


Les gires dels Catarres, Oques Grasses i la programació del Teatre l'Atlàntida es van imposar a la catorzena edició dels Premis de la Indústria Musical del Directe, els ARC, celebrats aquest dilluns a la nit.

Concretament, el trio d'Aiguafreda i Centelles es va endur el guardó per la millor gira per sales de Catalunya; Oques grasses va rebre el premi de grup de temes propis dins la millor gira de festa major; i el Teatre Atlàntida de Vic per la millor programació (de teatre o auditori).

En aquesta categoria de premis generals, també va ser reconeguda la Festa Major de Terrassa. Barnasants va guanyar el premi a millor festival. Des de la direcció dels premis es destaca el pes de la indústria musical del directe com un dels grans motors culturals, econòmics i d'atracció turística de Catalunya.Altres guardons

La millor gira per teatres i auditoris de Catalunya va ser per a Sopa de Cabra (en aquesta categoria també estava nominat Obeses). La millor gira se la va endur Manel; i Love of Lesbian es va imposar amb la millor gira internacional d'artista o grup català.

Dins dels premis a millor gira per festes majors, La banda del coche rojo es va endur l'apartat de grups de versions o tributs i Cimarrón el de grups de ball. Cal destacar, també, que el programa cultural Àrtic, un dels clàssics de BTV, que va guanyar en la categoria del Millor Mitjà de Comunicació / Contingut Musical.

La gala, que va durar més de dues hores, va entregar 17 premis i va comptar amb moments emotius com les paraules de Lluís Llach als seus primers mànagers o l'actuació sorpresa de Sopa de Cabra acompanyats de Santi Balmes, Els Catarres i Ramon Mirabet. També va ser destacada la trobada dalt de l'escenari d'expresidents d'ARC per homenatjar els 40 anys de l'associació professional de música més antiga de l'estat.